全球出入境限制圖示,強國獨樹一熾

141 回覆
525 Like 10 Dislike

深綠色的有103個國家,進入這些國家沒有任何限制(無需陰性檢測結果,無需隔離);

淺綠色的有77個國家,到達前只需提供一次陰性檢測結果即可進入,無需隔離(比如美國);

黃色的有10個國家,如果已經打了兩針疫苗甚至加強針則無需隔離,如果沒有打疫苗則需要在進入後隔離3-7天(比如泰國);

肉色的有17個國家/地區,僅允許本國公民進出,到達前需要提供一次陰性檢測結果,如果沒有打兩針疫苗需要自我隔離7天,打了疫苗的無需隔離(比如日本、新西蘭)。

另外還有25個小國家沒有相關信息,比如朝鮮(子彈滅毒?難算)。

紅色:強國——最美逆行者,動態清零,封國封城封區封樓
深綠色係0針都入得?
冇錯,好多國家連打唔打針都唔使睇了
世界毒瘤
冇記錯德國係要打足兩針先入得
佢都係mark 咗深綠色
東亞病夫
支持呀
一定要堅持清零
中國嗰套永遠是對的
唔係好冇面架
肉色的有17個
國家/地區
,僅允許本國公民進出,到達前需要提供一次陰性檢測結果,如果沒有打兩針疫苗需要自我隔離7天,打了疫苗的無需隔離(比如日本、新西蘭)。

為左台灣特別加個地區
北韓綠色?
澳洲都係要2針 唔係咩?
肉色的有17個國家/地區,僅允許本國公民進出,到達前需要提供一次陰性檢測結果,如果沒有打兩針疫苗需要自我隔離7天,打了疫苗的無需隔離(比如日本、新西蘭)。

為左台灣特別加個地區
強國
武肺最初爆嗰陣又唔見咁積極
根本打哂針就應該開關啦
乜你覺得北韓失禮過香港咩
自己證實比人睇自己係東亞病夫
看!我的中國一片共產紅
一係綠色一係食蓮子羹,你自己揀入唔入
但日本唔批旅遊簽證咁好難攪喎
如果香港同中國通咗關
中國咁封城清零,好大機會經常熔斷

而且通關人數quota 主要俾廠佬
普通市民冇咩得著

犧牲所有香港人同世界通關嘅權利
來換取同中國通關值得咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞