[PTT] 台灣人係唔係唔適合同港仔相處?

54 回覆
2 Like 16 Dislike
台仔網上兇狠姐
睇完都唔知發生咩事
邊到都有西人架啦有咩好講
台灣人都唔係個個友善啦
俄羅斯都有好人
香港人有幾閪?
每次見到連登講香港人閪.
但又講唔出香港人有幾閪.

香港顧客至上,台仔唔係行依套咪覺得香港人閪嚕。
D 台仔D鋪頭覺得你地比小小錢就當大爺。100台幣就算賣d野食到你疴,都唔好係度阿支阿左。
台仔繼續拎22ktwd一世屈係島仔啦

台妹全部都做飛雞咪就係想逃出鬼島

港仔有bno 你班台仔做一世22k都無可能擁有
垃圾國家比垃圾去囉 正常人去乜鬼台灣
喺日本做個過服務業嘅日本人一定會話日本人閪過香港人

想知繼續講
台灣除左台妹同台積電,有咩可取之處?
成日笑鳩黑警打香港人
你地台灣人仲勁啦
開住架機車專撞死自己人
崇台撚標準答案:其實無講錯
嗰陣佢地大學FG 好似月薪22k台幣
依家聽講好d,但都係冇30k台幣,FG超過35-40k台幣已經係專業人士
他媽的死港仔 來台灣只會吸毒 詐賭
因為去得台灣既人唔係低學歷就係無錢
好似燒山呢啲退休人事除外啦
冇講錯
香港人就係閪
根本就是兩個台狗在搞事

加上我一個台狗室友

他的白痴事蹟就不贅述了

雖然我樣本很少 但我認識的台灣人有100%是有問題的

這樣看來是不是價值觀的差異

香港人不太適合跟台狗相處?

留言區
是台狗不適合跟別民族相處

台狗毛一堆 自以為高人一等

台狗雞巴毛

沒有人適合跟台狗相處

台狗就中國人 甚至比中國人還難相處

就...常常讓人感覺好像他欠別人的

台狗就是最雞歪的中國人

當年會喊撐台灣的都是一輩子沒跟台狗打過交道的

支持台狗爭取自由,不代表就喜歡台狗

台狗就是有錢的支那豬

80percent match
統神國動呢兩件人形垃圾就算撚數啦
政治上,人地有得投票選總統
地理上,同支那之間有天然屏障
奶台:我代表香港對台灣人說一聲對不起,希望你們不要討厭香港人,香港人都很喜歡台灣的😘
好撚仆街但係ture除咗退休,有學歷有米嘅香港人有幾多個會揀去台灣發展?
台灣自由起邊 吊仁老母 可以比人告
公職人員又唔吊得求其講句問候說話都可以坐監
痴線法律
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞