2022行政長官選舉答問會 8:30pm

1001 回覆
5 Like 65 Dislike
點回應年輕一代,對民主自由嘅訴求
對唔住,唔好拉我
反正責任全在記者
至少777 識講官腔 做到基本對答 死都拗番生
就返依條撚樣程度?
乜叫用結果收窄分歧?
是否即係打到收晒聲?
以藍絲角度已經係氣宇軒昂 尊重
咁呢條又真係幾重點
做撮要唔係咁易
https://www.facebook.com/pikapikachu2022
記者提問:青年想追求民主自由,唔鍾意你,你上任會點修補關係?
李家超:最重要係守法

記者提問:千人計劃幫得一千人會唔會太少?
李家超:呢個係理念,歡迎大家俾意見

市民提問:屯門公路繁忙時間使用率超過100%,點舒緩交通問題?
李家超:首先要做好基建,可以同大灣區同深圳合作

記者提問:點樣保住國際金融中心地位?
李家超:我哋係一個團隊,唔可以靠一個人嘅努力

記者提問:會唔會做空置税?
李家超:最緊要係穩定樓價,要提速、提效、提量

記者提問:你提議加快上公屋,要啲人去冇街市冇車搭嘅新公屋做開放牛,有冇諗過市民需要?
李家超:市民話買餸冇咁方便,咁咪買多啲囉!

市民提問:你有咩具體方法幫人上車上樓?
李家超:我主張提速、提效、提量
人哋又唔係做PPRB, 識點下面啲人做嘢同刷上面鞋就得喇
提速、提效、提量
提個方向係佢職責又無錯
但點做其實都係交比下面諗+寫proposal
再下面果個去傾點做
最低層果個負責執行
大把公司/企業都係咁管理
佢真係好撚廢,689同777選果陣都會扮吓野吹到好大願景
記者提問:青年想追求民主自由,唔鍾意你,你上任會點修補關係?
李家超:最重要係守法
要pin啦
記者表示:
搵唔到重點 交唔到功課呀!!!
但係出到去present都要大佬出黎架
呢個節目好彩8點半先開始,如果唔係成枱都係飯
中文呢條友都唔掂啦
而家佢咪用中文講嘢
你聽得明咩?
你做特首要人比意見
佢剩係背咗 提速、提效、提量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞