小米6定one plus 5?

47 回覆
1 Like 6 Dislike
同問, 而家就係考慮緊呢兩部
兩部都6+64, 價錢行貨計就差200蚊

一樣考慮緊呢兩部,但 op5有巴打話sot得5個鐘

你去one plus post 睇真d啦
小6冇3.5mm插頭
若果有我可能揀佢唔揀op5

3.5 其實都即將淘汰啦
買個 Type C 耳機都唔差

係班An廠個個學Apple cut 3.5 淘乜撚野汰 Hi-Res耳筒仲用緊3.5喎

聽歌2.5mm啦

除左onkyo個部之外仲有邊部係2.5

用player聽
利申 用緊onkyo電話

咁你用onkyo電話聽歌定player聽歌

onkyo
想出多部iphone雙修

咁點解唔直接iphone+player?

4月先出iphone7
聽過2.5mm就知分別都幾大
小6冇3.5mm插頭
若果有我可能揀佢唔揀op5

3.5 其實都即將淘汰啦
買個 Type C 耳機都唔差

係班An廠個個學Apple cut 3.5 淘乜撚野汰 Hi-Res耳筒仲用緊3.5喎

聽歌2.5mm啦

除左onkyo個部之外仲有邊部係2.5

用player聽
利申 用緊onkyo電話

咁你用onkyo電話聽歌定player聽歌

onkyo
想出多部iphone雙修

咁點解唔直接iphone+player?

4月先出iphone7
聽過2.5mm就知分別都幾大

咁你仲用onkyo 直上SP1000
op3都夠晒啦
op5同三叔8一樣
畫蛇添尻

好亂,一d話5個鐘sot,一d話打四個鐘機剩六成電
邊部無咁食電?

邊個有圖咪信邊個囉

邊個有圖咪信邊個囉

想問下跟機送既Mon貼, 淘寶 同埋 Oneplus 玻璃貼邊個好D

落左單128+玻璃貼, 落左先睇到淘寶有貼買

官方點都好過淘寶,只不過唔係好覺得值呢個價

我都有咁既感覺
諗緊好唔好Cancel 張單再落過
追Post好似個case幾好咁

case係幾好,而家用緊158個套+跟機膠貼

x2

你地覺唔覺睇得耐好辛苦對眼

用緊dci-p3唔覺

轉左真係好d 不過都係oneplus one舒服
同埋電量唔多滿意 好似食得好快

食電情況嚴唔嚴重? 可唔可以講下
P.S. 訂左128GB

打機4個鐘, 電剩58%

打咩機 我Android os同 Android system好食電

足球小將

圖次前d post出過, 再出多次

睇好多1+5 review, 話個mon同相機都伏到仆街.....仲衰過1+3
似乎小米6好似好d
睇好多1+5 review, 話個mon同相機都伏到仆街.....仲衰過1+3
似乎小米6好似好d

相機係,mon唔係
講mon 小米6好似好d,但rom 就op 順d
未玩過真機,剩係review

ROM 好撚重要 Oneplus 接近pure android可以媲美Pixel機,體驗唔錯,而且平一截;屌米仲行緊同samsung一樣行埋D垃圾Rom, 浪費晒D spec。
2000-2500可以考慮收二手oneplus 3/3t
[quote]講mon 小米6好似好d,但rom 就op 順d

ROM 好撚重要 Oneplus 接近pure android可以媲美Pixel機,體驗唔錯,而且平一截;屌米仲行緊同samsung一樣行埋D垃圾Rom, 浪費晒D spec。
2000-2500可以考慮收二手oneplus 3/3t[/quote]
[quote]講mon 小米6好似好d,但rom 就op 順d

ROM 好撚重要 Oneplus 接近pure android可以媲美Pixel機,體驗唔錯,而且平一截;屌米緊同samsung一樣行埋D垃圾Rom, 浪費晒D spec。
2000-2500可以考慮收二手oneplus 3/3t[/quote]

ROM 好撚重要 Oneplus 接近pure android可以媲美Pixel機,體驗唔錯,而且平一截;屌米緊同samsung一樣行埋D垃圾Rom, 浪費晒D spec。

rom真係咁重要咩?
用親大陸機都會刷rom㗎啦
我打算唔刷ROM, 所以先諗港版小米6咋.....1+5好似真係伏伏地, 本身都幾期待
我打算唔刷ROM, 所以先諗港版小米6咋.....1+5好似真係伏伏地, 本身都幾期待

唔刷rom仲用屎米?話之佢港版都收得皮啦。唔刷rom應該要用最乾淨嘅op5

唔刷rom仲用屎米?話之佢港版都收得皮啦。唔刷rom應該要用最乾淨嘅op5

大陸forum相反,全部覺得米6比起op5優點係個rom

大陸點有得比,op5大陸版係行氫os, 同國際版oxygen os一個天一個地,無可比性。
第二,大陸人奴性咁重用屌米miui岩晒啦,國際社會一定係用返almost pure android 嘅oxygen os

大陸點有得比,op5大陸版係行氫os, 同國際版oxygen os一個天一個地,無可比性。
第二,大陸人奴性咁重用屌米miui岩晒啦,國際社會一定係用返almost pure android 嘅oxygen os

我真係唔明miui有咩咁好用

真心問,因為唔識刷rom....
刷rom會唔會令到有某d功能用唔到?如android pay, nfc check八達通?
我成日用gps導航,買大陸版刷rom會唔會有影響?

rom真係咁重要咩?
用親大陸機都會刷rom㗎啦

有得直接升級方便好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞