[畫鞋] 畫咗JOJO個東方仗助落鞋到

63 回覆
297 Like 8 Dislike
Hi,又係我

上次畫咗吉良吉影落對鞋到
https://lih.kg/2946243

今次就輪到主角東方仗助同佢嘅替身Crazy Diamond

同上次一樣,對鞋都改返做佢同替身嘅代表色
同樣加埋動漫style光暗效果

今次唔使磨走啲浮雕就輕鬆好多
淨係用皮革額外整咗兩個鞋帶扣
對應返仗助本身嘅兩個大胸針
同將飛人logo改做仗助嘅樣

會揀Zion 1除咗佢鞋身空間夠大同高易畫嘢
另外都係因為個鞋型四四方方
啲線條同Crazy Diamond好似
加上個鞋舌又同佢個頭一樣係心型

對鞋本身係咁

——————————————————

如果覺得唔錯嘅話,可以支持下小弟
Follow返個ig : yauyau_jy
http://www.instagram.com/yauyau_jy

不定期會有改鞋嘅post/story
個飛人logo真係好正
有冇機會俾人捉版權
個姿勢都勁JoJo
今次無乜影過程相
得整鞋帶扣有影下

呢款鞋最煩係中底條界
啲油勁實淨,用acetone捽到變弱智先甩得七七八八
下面張相就見到,有啲位都係捽唔走

一開始就諗要咁畫
好少會改有飛人logo嘅鞋,無乜機會玩
唔賣就唔會犯法
好正op最尾果下
有機會,但版權方多數淨係捉工廠大量生產嗰啲
Zion佢搵客製師畫一堆火影嘢
畫到近排決定crossover出鞋
都算係創舉

畫個飛人logo嗰陣就係諗住呢幕畫
幾靚

我都無custom 好耐鳥
靚到
比個骨你
樓豬每次畫JoJo都取其精髓,睇到對鞋嘅每個細節都會聯想到JoJo 嘅情節/人物

好期待樓豬下次嘅作品
多謝
太花時間,要真係好enjoy先會想做,當娛樂
多謝,得到同樣係JoJo迷嘅肯定咁我就放心

因為真係好鍾意JoJo,尤其第四部
加上係畫俾自己,可以不計成本咁去磨個設計出嚟
係 初初諗過收錢幫人做 不過計過數做香港人生意就仲低過最低時薪
又驚收鬼佬啲單運送過程出事 所以都係唔搞咁多野
整完自己著慢慢J算
鞋著幾日好易出腳型鞋紋
會唔會根住就爆油裂油
樓主(對鞋)型到, cow 死囡
Push
睇鞋款 用咩油 通常都唔會裂
好靚
吃力不討好
而且一講個個都以為你賺好多
其實租都交唔起
首先要用專門嘅顏料
普通塑膠彩伸展性低,同黏附得無咁好
其次係每種物料都有自己嘅事前處理方式
比如打磨、噴顏料膠水之類
有做冇做會爭好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞