zx25r同cbr250rr 大家會點揀

53 回覆
5 Like 0 Dislike
講到250rr有貨賣咁
Btw兩部嚟講一定係250rr
一定係25r 玩聲首選

250rr 聲唔靚 ,要快又唔係

但外型堅靚過kawa
同價位有trc 有快排 有4缸
唔介意油錢一定係25r
大家都250cc 起圍唔會差天共地
係要追求快就600cc
26無trc 我一定唔會買 多一個安全保障可能就救你一次
話25r好果d其實揸緊250rr
唔係日用或者second car就加多少少上600
日用兩架都唔揀
SFF 唔係一邊校高低一邊校damping咩?
如果係我柒咗
油錢的確令我卻步貴過400一倍有多
Mt03
2手636
真,kawa二手最抵玩,636 都只係捱住9蚊
SFF只係一支控制壓縮(compression)
一支控制回彈(damping)
作用係為左減少零件同埋增加調較彈性範圍

但呢樣唔代表SFF就一定係可調
在於車廠角度佢地可以set到部車好日用/好跑得
CB300r/250rr/CBR650r都係SFF不可調
但zx10r/gsxr1000嗰d就係SFF可調
Option 1 二手250-400街車
先理解電單車基本運作
學下基本維修先
了解零件位置
跌車唔肉痛

Option 2 Suzuki SV650
用最平價錢換取最大cc
街車兼行正fork如果想學DIY保養都唔難
有自動補油功能新手唔怕易死火
V2車身窄街車易操控
雙缸油錢平兼且有600級動力

Option 3 Yamaha R7
真心鍾意啡呤車既選項
因為二手啡呤車有殻好難仔細check車
睇車經驗少既新手好多暗病睇唔出/睇唔到
同樣雙缸油錢平兼且有600級動力

利申R7車主腳車用
斯文揸的話油耗同20年車齡既250其實一樣
見zx25r 二手盤多到咁就知中哂伏喇
四缸細cc車冇力又熱 油耗同部600一樣除左電控多 ninja400 都不如
250rr日常代步間唔時出去轆下車夠用有凸

利申636做腳
兩架都楂過
追求聲音25R>250RR
追求操控感250RR>25R

25R把聲真係好聽到
每次加速都好似飛機起飛咁
但缺點是操控性欠佳
駕駛姿態&簧下重量都係250RR較好
皮包情侶有話要1蚊1km
認真250cc想佢快得去邊
25r同250rr都係好玩既細車 石澳呢啲路可以波波盡咁去其實都唔差得過d 600cc
除非出親車都係屯公吐公兩舊幾起跳 但又有幾多個真係玩得盡600cc丫

有兩個朋友咁岩各自玩呢兩部 架25r改吉川底喉落鬧市真係好招搖 燈位起步1波扭到cut油先6x 雖然好好聲成架f1咁但真係好嘈
一定係250RR啦
25r好車👍🏻
250rr垃圾👎🏻
25r啦,250rr聲廢又冇力,貴一貴啲配置又小,快排仲要另加,得個樣
利申:孖R車主
啱啊
250RR真係垃圾黎
聽聞低轉冇扭力 要拉高轉先開始有
平時市區行會好辛苦
250rr雙缸街車
25r四缸跑車
一睇就知一定要揀25r啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞