傳徐克開拍《神鵰俠侶》卡士曝光 網民劣評:等我們這代死了再拍

205 回覆
6 Like 136 Dislike
01 唔貼link

有傳徐克將開拍金庸小說《神雕俠侶》的電影三部曲,現於內地跟演員洽談中,兩大主角楊過及小龍女,分別由《紅海行動》黃景瑜及《少年的你》周也飾演,而一眾中年角色的卡士就更精彩,在2003年劇集版《射鵰英雄傳》中演過黃蓉的周迅,相隔廿年再度飾演同一角色,郭靖就由陳坤飾演。反派李莫愁由張雨綺扮滇,新一代「謀女郎」劉浩存飾演郭襄,釋彥能演金輪法王,而兩大影帝級人馬張涵予與梁家輝,將客串扮演「東邪」黃藥師及一燈大師,陣容相當華麗。

據悉,徐克多年前已構思開拍《神雕俠侶》電影,但由於種種原因而擱置多年。雖然有大導演配華麗卡士,但內地網民似乎對這個版本並不期待,認為同一作品已翻拍過N次,難以再有新意,而黃景瑜與周也的組合亦非太吸引,有網民放狠話說:「能等我們這代人死了再翻拍嗎?」,以示不滿。
小龍女又要比人姦
全盛時期小龍女要比人強姦幾多次
建議除克可以揾麻豆合作拍一套由頭姦到落尾既電影可能仲受歡迎
隔幾年翻拍一次,悶唔悶
徐克拍隨時改到鬼五馬六變咗蜀山
冇嘢好拍呀嘛
樣樣野都禁
拍小龍女大戰尹志平好過啦
點解同樣係金庸但無咩人拍連城訣 鴛鴦刀 俠客行 白馬嘯西風
次次翻拍都係三部曲
其實我想睇天龍八部多d
上年好似已經翻拍咗做電視劇
有janice man
分幾部拍:

第一部講主打忘年戀,楊過同小龍女搞。
第二部講主打NTR,小龍女允志平搞。
第三部主打食幼幼,楊過同郭襄搞。
其他個啲既武功同橋段都無三部咁吸引嘛
直接開套av神鵰
再開金庸淫俠傳仲好
要搵人扮隻鵰玩二穴中出小龍女
拍金庸ok
但可唔可以唔好次次都係三步曲

連城訣呢啲高質嘢就無人拍
(定係太黑暗中共唔畀拍?)
白馬、鴛鴦刀真係少人掂
徐大導會拍到神鵰俠侶咩樣呢?莫非叫楊過同小龍女一齊用玉女劍法大戰金輪法王?
通常呢啲拍電影都唔係好掂
好似上年倚天咁就真係仆街
周也 好靚 唔錯
雖然知你係9 UP, 但拍鹹片其實都睇天份, 依個體裁我唔覺得徐克會拍得好睇囉
徐克拍咩都係攞個名、背景,內容改晒
你肯定無睇過鴛鴦刀, 個故事超垃圾
夫目前犯有得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞