馬克龍贏咗勒龐,繼續做總統

181 回覆
55 Like 87 Dislike
多人支持會入唔到第二輪投票
翠翠夠膽挑釁美國佬
就係以為有俄佬撐腰
其實普京搵佢老襯就真
依家好囉唔打唔知契哥柒
Dem 入面班保守派咪比較正常囉
但跟住 Sanders 上位嗰班直情係左癌同共產主義者
連登仔視希特拉政治光譜係中間派
連登仔將所有唔岩心水的野都叫左膠, 岩心水的就叫右派
黃背心單野無人記得?
Le pen真係爛泥扶唔上柄,比足五年你d 內政同經濟根底仲係咁差
俄烏未打都仲有得你咁講
宜家真係大巴大巴車醒哂所有人
從來都係Turd sandwich 同 giant douche 之爭
連登仔平衡宇宙
馬克龍第一輪得票最高變咗“咁少人支持都贏到”
俾你揀嘅話,你投垃圾定俄碟 ?
廢都好過俄諜既
biden同連登仔一撚樣

只係biden高明啲,用甜頭撚鳩黑人,而唔係好似連登仔咁齋用把口屌
你噏乜鳩,話你通俄呀,你含撚都唔掂;你話俄係敵人,佢就話你on99含賓州
https://www.youtube.com/watch?v=T1409sXBleg
三戰冇得走啦,你重未瞓醒,當個個都知,一話核彈,歐美就鳩縮,你重唔搶地,你都對唔住自已國家啦
關咩事,馬克龍邊忽左
普丁算唔算救左馬克宏
Macron係中間偏右,Le Pen本身極右向中間靠攏咗,所謂嘅左派搖籃根本冇左派入到第二輪。上屆同今年參選嘅Melenchon先係左派,佢第一輪就收咗皮,已經連續兩屆無左派入到第二輪選舉啦,自從Olland下台之後法國左派根本處於泡沫化嘅狀態。

同埋親EU唔一定左好嗎?戴高樂行歐洲整合路線,但佢從來都唔係左派,而由二戰之後歐洲整合基本上係左右共識。Melenchon係左派但都屌EU太右,根本左右政策已經係大兜亂,用二元左右分立式思維去理解現代政治已經係有啲落伍。
勒龐係法蘭西島差唔多9:1咁輸
馬克龍係話自己係中間派
連登仔鬼撚識分咩
其實好多時見到D人根本唔識分左右
有D明明係右派主義既野, 連登仔見到唔係自己心水就會屌人左膠
見過有連登仔屌外國D反移民政容係左膠
見到人地唔歡迎自己, 唔岩自心水一律係左膠
反移民點會係左膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞