香港嘅裝修行業失業率去到11%,有無咁多呀

58 回覆
1 Like 9 Dislike
少人買樓啫,都將間屋裝修吓,點會咁嚴重
真,疫情接轉手鋪都接到手軟
利申:唔係做裝修
供供之前仲話供樓好低息 而家咁加法唔知要供多幾多
唔通話好撚好生意咩

梗係扮慘博政府比津貼
加左幾多?
傳緊5月再加 0.5
咁香港加咗幾多?
姐係實際而家多左幾多?
咁嘅疫情下邊撚個會咁on9搵班人上嚟重新裝修間屋
借8球
依排俾起最低利息個排多左三四百
加到盡封頂就可能加三四千
公屋入伙?
港匯 7.8421 了,美國加多半厘後,國安法可否阻止資金流走
https://lih.kg/2967398
港匯 7.8421 了,美國加多半厘後,國安法可否阻止資金流走
https://lih.kg/2967398
美聯儲主席鮑威爾(Jerome Powell)暗示該央行可能在5月份會議上加息0.5個百分點,並表示之後可能需要進行類似幅度的加息以降低通脹。

繼美聯儲3月份決定將利率從接近零的水平上調25個基點後,若5月份再度加息,將是美聯儲自2006年以來首次連續兩次政策會議上調利率。50個基點的加息幅度將是2000年以來的首次。

美聯儲已表示將在5月3-4日的政策會議上正式宣佈於6月份啟動縮減9兆美元資產負債表的計劃。這旨在與加息雙管齊下,取消刺激舉措,以緩解處於40年高位的通脹壓力。

今年美國唔只加兩次息 就睇下香港會唔會跟 今次仲加得勁過18年
啲裝修佬好撚蠱惑
裝修佬同騙子無分別
然後封頂再升
又加多3-4千
合共7-8千
香港每一行都係咁
人地問你香港, 你一直覆美國做咩遮

你想再HI點覆越南啦 , 越南按揭息口八厘以上
淨係我住果道都有3-4戶裝修緊啦
D搬屋公司出出入入
裝修佬都唔使報稅
全部現金出糧
d裝修做都做唔切,邊到失業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞