[突發] 2022 DSE數學卷流出

37 回覆
27 Like 32 Dislike
今年出得都幾深A1都係問嗰啲
A2 q10 variation 分2 parts ,問S有冇機會係26
q11 volume 同total surface area
q12 geometry 搵角,prove similar triangle,prove直角
q13 統計搵sd、mean、Inter quartile range,少咗兩條友之後sd點變
q15 log搵equation
q16 一點一線,p係點線嘅mid pt.,搵locus of p
q18 3d trigo,三角錐體,搵兩面交角
q14 計八角柱體體積淨係俾得一條邊長同斜高,第一次見,勁嘥時間
q17 as gs,6分,但煩過2013嗰條
q19 仲要 prob m1程度最後10分應該冇乜人識計
今年條curve 我估88%可能有5**,冇75%已經有5
mc仲要深過18年,program完全用唔到
好自為之啦大家
不安

驚已報
講真,樓主你如果發出黎,我真係會報警,等警察上你屋企打個轉黎判斷你有冇犯法,我係認真,唔係講緊笑,你話我報警lun,正義lun,乜都好,隨便你。
今年retake 多謝樓主
已操題 如果5** 請樓主食飯
今年唔係又有20題咩
移民啦, 仲考乜春
Ccccccccccccccccc
Q19係披住prob外殼嘅linear system 同linear programming
M2仔有福了
多謝樓主, 今年又滿分了
75%5 88%5**
大佬題玩prob 會死好多人
好似13年嗰題入坑題咁
咁緊迫時間好難喺嗰題拎高分
無100%都夠膽話份卷易
份卷係幾易
利申 滿分
玩prob易過19 3d題啦
geometry 同3d煩好多
Cogeom用嚟用去都係兩條distance formula同slope formula同solve simultaneous eqn 其實好冇新意
3D仲簡單 得sine law cosine law揀
呢兩課放B其實係送分
呢兩課咁多年除咗2017條3D 冇一年真係深
2017年Q19 好淺咋喎
我個人覺得15、16大佬題最難
3D trigo 咁撚柒簡單
珍 prob要諗得好仔細仲要唔會知自己錯 3d geometry最多煩但好少會計唔到
拉 保護樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞