生水痘好撚痛苦

60 回覆
5 Like 0 Dislike
隻眼好腫 唔好生係眼附近好冇

睇醫生未??
我果陣阿媽煲金銀花我沖涼。。

去咗醫院睇啦 本身睇私家 但佢唔敢醫 係要我去醫院睇
聽講莞西都有用 不過我屋企冇人 要靠自己

咁慘 搵個出過水痘既朋友幫你買喇。

你睇政府醫院? 如果係去換個好d 既私家醫生睇喇。有殺水痘既藥, 我果陣去政府醫院俾d 藥我搽同俾d 退唔到燒既退燒藥我

保重喇巴打

係啊 個醫生叫我去睇咖
我生緊仲出唔出得門口去睇醫生
好驚野到俾啲bb仔同大肚婆
依兩日都係搭的士
政府啲藥真係廢咖 食完係零作用

第三日應該未最嚴重, 最嚴重果陣係連鏡都唔敢照

大人出水痘會有危險,越早睇越早食藥會好d,我果陣去睇醫生著zipup 帶帽帶口罩包冚自己,一入診所d 人好似散春咁坐開哂
我都係岩岩生完 好彩得幾粒
我係考Dse前一個星期出
淨係記得喉嚨好痛飲咩食咩都好撚辛苦
其他都冇乜野
好彩最後都好返哂有得去考

嘩 生嘅日子咁撚危險嘅 不過巴打你都好得幾快

其實唔再發燒冇傳染性已經叫好返架啦
D焦未甩都可以出街啦

巴打生嗰陣成個頭有冇我咁嚴重?
我好不安啊

我都冇咩點照鏡
一日到黑都攰到淨係瞓係張床度
捱下捱下好快過嘅啫
食少幾餐當減肥Lo
訓教唔好r呀!忍唔住就戴手套
我以前生會用莞西煲水 凍左之後就用黎抹身 都幾有效
巴打你試試啦
自己都可以整
我生水弄個時 醫生比d藥膏我茶
最尾仲越來越嚴重
最後發現對d藥敏感
隻眼好腫 唔好生係眼附近好冇

睇醫生未??
我果陣阿媽煲金銀花我沖涼。。

去咗醫院睇啦 本身睇私家 但佢唔敢醫 係要我去醫院睇
聽講莞西都有用 不過我屋企冇人 要靠自己

咁慘 搵個出過水痘既朋友幫你買喇。

你睇政府醫院? 如果係去換個好d 既私家醫生睇喇。有殺水痘既藥, 我果陣去政府醫院俾d 藥我搽同俾d 退唔到燒既退燒藥我

保重喇巴打

係啊 個醫生叫我去睇咖
我生緊仲出唔出得門口去睇醫生
好驚野到俾啲bb仔同大肚婆
依兩日都係搭的士
政府啲藥真係廢咖 食完係零作用

第三日應該未最嚴重, 最嚴重果陣係連鏡都唔敢照

大人出水痘會有危險,越早睇越早食藥會好d,我果陣去睇醫生著zipup 帶帽帶口罩包冚自己,一入診所d 人好似散春咁坐開哂

佢地坐開啲都好 我發現自己生嘅第二已經睇咗
不過睇完好似冇睇咁 只係去確認下係咪生水痘
啱啱沖完涼 沖緊都好痛 除咗背脊俾水沖好舒服
沖完去量耳仔 燒緊39度
訓教唔好r呀!忍唔住就戴手套
我以前生會用莞西煲水 凍左之後就用黎抹身 都幾有效
巴打你試試啦
自己都可以整

放心巴打 我唔覺痕 只覺痛 完全唔敢掂佢地
其實莞西水有咩作用 我聽日都整嚟試下
我生水弄個時 醫生比d藥膏我茶
最尾仲越來越嚴重
最後發現對d藥敏感

巴打咁慘 我都有搽 嗰隻係粉紅色藥水嚟
搽完冇耐就乾咗 用水洗好難洗走 但我搽到成面都係
最後用缷妝油先搞得掂
好彩十歲前生左
我係考Dse前一個星期出
淨係記得喉嚨好痛飲咩食咩都好撚辛苦
其他都冇乜野
好彩最後都好返哂有得去考

嘩 生嘅日子咁撚危險嘅 不過巴打你都好得幾快

其實唔再發燒冇傳染性已經叫好返架啦
D焦未甩都可以出街啦

巴打生嗰陣成個頭有冇我咁嚴重?
我好不安啊

我都冇咩點照鏡
一日到黑都攰到淨係瞓係張床度
捱下捱下好快過嘅啫
食少幾餐當減肥Lo

我老母返嚟見到我O曬嘴
話點解集中係曬塊面生 好嚴重喎
我都瞓係張床度 唔敢郁 但忍唔住會照鏡
我生過兩次 唔係9up
所以大家都唔好咁淡定以為只有一次
我果陣都係個頭最多,痕到訓唔到覺

你個嘴有冇 巴打好慘要忍痕

個嘴又冇喎,巴打要忍痛都好慘
我生過兩次 唔係9up
所以大家都唔好咁淡定以為只有一次

巴打你免疫力好差?生兩次好攞命姐

個嘴又冇喎,巴打要忍痛都好慘

唉 共勉之
無打針?
無打針?

你話細個?細個應該有
無打針?

你話細個?細個應該有

有打應該無生得咁嚴重喎
無打針?

你話細個?細個應該有

有打應該無生得咁嚴重喎

可能越大生越嚴重 啱啱起身完全唔敢照鏡
塊面好似唔係自己咁
無打針?

你話細個?細個應該有

有打應該無生得咁嚴重喎

唉 啱啱問啊媽我有冇打針
佢話 水痘冇預防針架
咁我諗我應該冇打
記得小四時生,除左好痕同頭一日發燒,之後兩個禮拜都係瘋在玩ps
可以試下搽蠟梅油
巴打加油
我喉嚨吊鐘發炎腫撚左都好痛苦
可以試下搽蠟梅油

我唔敢亂揸嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞