第三科轉打科興討論區

327 回覆
38 Like 276 Dislike
第二針已經轉左科興
打完bnt 用運動手錶量
平時坐係度都成日響警號話上到120

行樓梯 上斜仲大鑊 上到150幾....

跑步上到180

以前心跳均率60-70....行樓梯都係90-100
有冇詳細少少
可以第2針轉咩?
bnt科興都係冇試足夠“緊急應用”,你打得呢D閪針就應該有死、爆癌或者病變嘅準備啦。

仲問乜撚嘢?去排定火化啦戇鳩仔
mRNA 對年輕男人有心肌炎風險唔係好多研究講既架咩?

淨係依點都去得馬?
科興更多
見好多廢老打完科興乜事都冇
小小副作用都冇
SOURCE?

我搵左3頁GOOGLE都冇特別提科興同心肌炎關係

另外睇左 香港新冠疫苗的安全監察 by https://www.drugoffice.gov.hk/
2022 年 3 月 1 日至 3 月 31 日期間,衞生署曾接獲 11 宗在接種新冠疫苗後
懷疑出現心肌炎或心包炎的個案。經審視所得的臨床數據後,專家委員會
認為其中八宗個案需要更多臨床資料才能總結其評估。其餘三宗個案涉及
三名年齡介乎 16 至 18 歲男子,他們均曾接種復必泰疫苗。

從疫苗接種計劃開始截至 2022 年 3 月 31 日,衞生署共接獲 174 宗在接種
疫苗後 14 天內出現症狀的懷疑心肌炎或懷疑心包炎的報告。在審視這些個
案的臨床數據後,專家委員會認為其中 33 宗個案與心肌炎或心包炎無關,
七宗因為資料不足未能作出評估,另外 15 宗個案需要更多臨床資料才能總
結其評估。餘下的 119 宗個案涉及 96 名男子和 23 名女子,年齡介乎 12 至
72 歲。這些個案中,有 115 人曾接種復必泰疫苗

https://www.drugoffice.gov.hk/eps/do/tc/doc/Safety_Monitoring_of_COVID-19_Vaccines_in_Hong_Kong.pdf

可能多人打復必泰少少,但就咁睇應該復必泰大機會引致人肌炎多D?
Bnt 副作用太勁
志在通行證 真係打科興 算數
我打完第1針4兄,無味覺成個幾兩個月
是呀,個晚發冷同全身痛
有冇諗住轉打bnt?
身體本身健康?
中年人三高
唔打bnt了
戇鳩中國野郁好信
有,去有得打科興既診所
其實咁樣溝針有冇問題,我都有d想轉科興,見人打親一d事都冇,有反應個d全部bnt
絲打你依加同第一針隔左幾耐,正常番晒未
原來咁多人打完bnt都會抖氣唔順,以為得自己係咁,想問大家到幾時先感覺去番同平時一樣?

真心一問
打完第一針,隔左4個月先第二針
而家應該好返晒喇
不過偶然都feel到少少抖氣唔順
我打完第二針同你一樣情況 其實打完第一針一樣有但後尾又好似冇乜野同見佢冇得轉

打完第二針一星期後出現同一個情況,我最怕佢keep住係咁,純粹係我習慣左 依加好驚
打完第2針bnt發濕疹,幾個月都唔好,第3針都諗住轉科興算
心臟併發症死左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞