男朋友準備求婚但係發現佢不忠

131 回覆
16 Like 488 Dislike
我二十中 男朋友二十尾
同男朋友一齊咗6年
大家都已經認定咗對方 所以已經去到談婚論嫁嘅階段
我同佢都有共識今年佢會求婚 下年會結婚

但係點知俾我無意中發現佢幾年前試過網上識女仔
睇到佢哋嘅chat record 個女仔話要同佢攬攬同錫錫
男朋友都有配合send攬同錫嘅emoji俾佢
個女仔仲叫佢bb
Chat record 好短大概只係傾咗一個月
我亦都唔知佢地最後有冇約出嚟見面 或者發展到咩程度
雖然已經係幾年前嘅事 男朋友又一直對我同屋企人好好
但係我依家心入面有條刺 成日會好驚之後佢都會對我不忠 甚至會猶豫如果佢求婚我應唔應該答應佢
好煩惱 到底我應唔應該攤牌同佢講清楚
有無得查佢依幾年有冇做依啲嘢?
肯定唔只一次
我有再睇佢手機 搵唔到佢有再做 不過唔知佢有冇del record
等你結咗婚大緊肚個時佢就會再搵
搵私家偵探查佢?
玩你個西太悶,叫下雞姐 唔駛太認真
唉 依家我都會忍唔住懷疑佢 只要佢係我身邊禁電話我都會偷望佢同咩人傾緊計
忍唔住㗎,同你忍住唔問都無好下場,自己估估下到時個人一直都草木皆兵對段感情都冇好處,不如面對面傾,睇吓一唔一齊解得到呢個結,你都要開心唔係結婚前
好彩發現得早!
不過可以再小心啲考慮吓,睇吓有冇其他蛛絲馬跡先
分手
忍唔住㗎,同你忍住唔問都無好下場,自己估估下到時個人一直都草木皆兵對段感情都冇好處,不如面對面傾,睇吓一唔一齊解得到呢個結,你都要開心唔係結婚前

唔係結婚之後發現
個賤男話佢唔會再咁,你信?
或者個賤男話佢無咗過,咁又可以點?

依啲真係難搞

唔怪得咁多人唔敢結婚/拍拖

遇著咁嘅人,隨時吐血
或者個賤男話佢無做過,咁又可以點?
依家唔講清楚唔通結左先講清楚?
理性上我諗你都明 點做就取決於你啦 good luck
咁都一樣可以傾
我唔係樓主唔知佢男朋友係咩性格,但都要聽咗對方點講先咩反應先會有下一步嘅打算㗎嘛
企咗喺度唔問自己估,樓主都可以暗地搵證據㗎,但最後都係想對方尊重自己畀返個解釋
唔係內心得唔到䆁懷無論好定唔好,死忍爛忍一定最差

樓主要明白,對段關係出軌做錯嘅人唔係你,你無需要承受忍住唔出聲呢個咁傷害自己嘅事
咁講,
只係你畀唔到佢要嘅嘢 出去搵食咁啫
我自己覺得
好難講,都係查清楚啲

結婚後先嚟料, 晚晚喊都無謂,
仲要分分鐘有人會怪番你轉頭
話老公你自己揀,自己攞嚟
太多賤男, 賤咀人都好多

我bf,我當年夠信佢啦
點知一舖翹起我

諗起都火
唔好為嫁而結婚,分手吧
其實冇人會建議你同佢結
只可以同你講結左既話 條刺永遠都好係到
唔好妄想可以有一日會冇左又或者拔走
發生左就發生左
如果決定結 希望你有咩唔開心都要講 唔好屈住屈住
如果決定離開佢 要知道你失去既係一個不忠既人 而佢失去既係一個咁好既你
要愛自己 加油
過來人
分開會更好
否則你後悔一世

而家分手,好過以後有條刺一世
利申 已分手
當時你同佢關係好唔好?
如果無咩問題都咁做就更加衰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞