有冇人電話plan用緊5G? 分享下用後感?

40 回覆
1 Like 4 Dislike
呢啲鱔稿我冇好認真放大去睇, 同埋都估佢一如以往會 blur 咗個名, 估唔到今次佢竟然冇 blur 到
話你知, 中移動唔勁, 純粹一大班人貪平去用
因為平, 所以收得差, 都唔會出聲, 忍受住
CSL
4G/5G 唔同位用speedtest check速度差唔多
5G開住啲電會去得快少少
多數長開4G 人多塞車收得差睇片就會轉5G試下

(係iphone可以set short-cut 轉4G/5G )
喺office坐定定就開
出街就用LTE算
IPhone 12 舊電得91%
岩岩上個月轉左3 5g plan ,26號到現在已用左80g,
13 pro max 連 Apple Watch 同 beats fit pro
開5g 要一日差2次電

黨鐵柯士癲南昌/荔景葵涌中間會斷

速度其實差唔多,係download app快
其實識玩既 csl平過支移啦
一定好過支移tim
不過d 廢老 唔撚好教精佢地
如果係一個收得好嘅位置4G用電少d,手機無咁熱,但5G反應係快d,用黎玩PS5 Remote play 都ok 順
長開5G,之前好多位4G load空氣,同埋東鐵線收爆無反應,宜家大部份時間順暢,搭火車可以睇Netflix。(CSL 5G)
閂番做4G
剩係要佢GB數
無咩分別
加錢咪搞
hkbn 5g, 88蚊有10gb算係咁啦
返工有得叉電,13mini,食電快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞