「蘋果撚」iphone 成日斷wifi

46 回覆
5 Like 1 Dislike
我iphone 6

上個禮拜開始 wifi狂斷 macbk同其他人用都冇事

斷左之後 入setting click Wifi或者cellular都freeze app

宜家直頭wifi都search唔到

聽日會去genius bar睇睇 我懷疑係hardware問題
Ip7+用家 +1
仲以為得我一個有問題
Iphone7 屌,我以為得我係咁
最近發現熄藍牙會斷小啲
唔好update啦
呢個問題IOs 10開始有
用2.4Ghz wifi就會咁
轉用5Ghz wifi應該就會無事

去搵精靈,佢會話未收過呢方面嘅問題投訴
呢個問題IOs 10開始有
用2.4Ghz wifi就會咁
轉用5Ghz wifi應該就會無事

去搵精靈,佢會話未收過呢方面嘅問題投訴

屌咩 我投訴左好多次
router同電話一齊reset
7+ 留名
7+ 換左4次機都係咁,已放棄

但iPad pro 同其他an機又冇事

我其他屋企人同部macbk都連到

尋日去天才吧 一開頭做diagnostic睇wifi連線功能係ok
但係做埋recovery之後wifi都grey out埋 話應該硬件問題
人既問題

尋日去天才吧 一開頭做diagnostic睇wifi連線功能係ok
但係做埋recovery之後wifi都grey out埋 話應該硬件問題

我部6s升完10都係咁
乜撚reset過就ok
不過有d可能係壞件

我部6s升完10都係咁
乜撚reset過就ok
不過有d可能係壞件

佢話一係比$2348換返新既iphone 6零件 e.g. wifi chip

一係就trade in換新機

我部6s升完10都係咁
乜撚reset過就ok
不過有d可能係壞件

佢話一係比$2348換返新既iphone 6零件 e.g. wifi chip

2000幾似係換翻新機
一定係ios10問題,之前用9無斷過,一上10就周不時會斷

我部6s升完10都係咁
乜撚reset過就ok
不過有d可能係壞件

2000幾似係換翻新機

部6我擱置住先 換7
我轉了netgear router就冇斷了
好似係因為而家d software 賴醒
detect到5g快過2.4g就會自動幫你斷左2.4g

利申,用an機都有咁情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞