一人一個kam爆既約會經驗(3)

274 回覆
132 Like 7 Dislike
最簡單唔覆佢咪得 死纏先block
lm

認真覺得date要有交流
呢個POST好好睇
比我呢D十年穩定關係嘅人懷緬返以前約會經驗
即刻青春咗
你唔轉下話題?
有轉
佢無視我繼續講
真心佩服
理解男仔總係希望向對方展現自己熟悉嘅事物/最好嘅一面

偏偏交流嘅重點都係在於投其所好,太過自我注定失敗
自住先係重點
巴打一定好靚仔
有自住樓係仔都濕啦
其實真係, 因為有私人空間, 食野, 打機, 睇電視, 吹水都冇所謂
再見

呢度d 人都唔想見到你 唔信可以問下其他人
我其實係想叫你收聲唔好再同人嘈姐
要嘈去其他地方 唔會阻你
呢度係心事台 分享kam撚台
偷左就唔會等你埋單
直接去廁所走左去啦
我都係
不過另一半正常 第一次見果陣仲好愉快
先唔討論有冇錢 買定租 新定舊
淨係有個舒服 冇其他人打擾嘅空間互動已經贏左半
我諗起第一個po有個巴打好堅持第一次約會約行山無咁kam最多頂唔順個樣都可以望下靚景
咁你講你既故仔出嚟啦
咁你就咪撚開人名又講過啦 多撚餘
淨係講我老公啦
同佢係SKOUT識
傾咗2-3個星期,佢傾計都好FLIRTY,不過我冇理佢,照平時對答咁
佢冇比過正面相我,得D好側面完全睇唔到樣嘅相
但佢成日要我影相比佢睇,例如我話飲緊咖啡,坐緊車,佢都要我影,後來知道佢驚我用假相/P圖呃佢,所以要即時影嘅相

第一次見面佢o係我公司樓下接我
我提議去重慶大廈食咖哩因為平時唔敢入去,有人陪就夠膽去食,一入大廈都有d驚,捉住佢手爭咁行
我知佢食飯o個陣成日望住我,我扮唔知迴避佢眼神,食食下佢無啦啦講"原來你有酒粒架喎" 我當時做乜無厘頭講呢d,好kam好奇怪後來先知佢好鍾意酒粒
食完飯又唔肯走,但係又諗唔到嘢做,捉我去唱k
之後送我返屋企,我唔肯,廢事比佢知我住邊,佢死都要送,之後唔知點樣就咀咗基本上成個約會過程都好暴風式,冇時間諗,拒絕嘅時間都冇

第二日佢叫我陪佢去鴨寮街仲衰過信和現時點
我唔同佢去,之後幾個星期佢不停狂約我比佢得咗
好sweet
我地係一見鍾情
但佢咁CHUR我又有D驚
即係佢不停咁望住我,但我又要扮唔知,又唔想佢送返屋企,佢步步進迫搞到我都亂哂龍又唔知佢係咪對個個女人都係咁

佢都有睇呢個POST
我問佢點解會約我去鴨寮街咁KAM佢話因為我話未去過,想帶我去體驗下
似集郵,點解唔合照,但要咁樣影人呢?
佢唔偷影真係算俾面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞