通靈王新版結局做乜撚?

63 回覆
12 Like 2 Dislike
發覺連登無人討論, 已經無人睇?

我屌打殿堂一招就過場係咩玩法?
又爛多次尾?
我睇到以為自己skip撚左幾集
原來有改架?以為只係重畫所以無追
用完全版結局
但都仲係好似好撚急咁
一集打3場殿堂
有幾個祭司一入殿堂 雙方講幾句就比人秒撚左
仲有一集 都無人夠打架啦
因為漫畫本身都係趕收尾
佢成年個質素都係咁
長期用定格打交
我已經想死

最好睇個度應該係得恐山篇
冇人講係因為成套啲打鬥衰過舊版
然後佢個節奏快到好似趕住收工咁
點睇落去呀大佬
年番都算,冇錢真係希望唔好整
整完出嚟純粹為整而整,整返個完全版結局
但同讀者諗個啲好精彩打鬥係完全兩回事
真心好無奈
可能啲錢用晒係請返舊版聲優度掛
但如果係咁搞到出嚟個成品咁差,下下用PowerPoint 方式戰鬥
我都係當冇睇過算
漫畫趕收尾仲趕到有啲過分
其實可以收得好啲
例如葉覺醒、巫力大增(不過應該會俾人話主角威能)
叫得返股宗出返黎打
但佢而家呢個收尾算係咁
只係呢套新動畫真係好唔掂
3集棄左
呢套真係唔好浪費時間
睇到葉王125萬巫力 班人玩咁耐都無咩變勁 我都估要爛尾

跟住xlaws貞德同如來班人後期係度都唔知做乜

臨尾呢幾集劇情好唔連貫
有幾做年番 無錢做其他野真係哭撚左
點解d動畫制作組咁撚鳩
明明以前通靈王都紅
而家睇返都係腰斬類
冇計
開大左個頭收唔到尾
佢咁樣整動畫大家都想睇
點知又死多次真係痴撚線
唔整好過整
隔離套達爾好似都冇人睇?
班人其實勁左好多架啦
佢地由得幾百巫力變到有十幾廿萬
算係咁架啦
用少過舊動畫版集數去做晒漫畫劇情就知出事
舊版結局仲膠添啦
當年買漫畫,本身已經埋尾,連尾都唔俾畫就腰斬左,成套書變垃圾,要去到幾年後先睇得返真結局
不過最新一集洗唔洗咁趕,一集三件
舊版打鬥好好多
結局膠就冇計
當時好似漫畫未完要原創結局
但新版個速度快到痴線再加打鬥不堪入目
真係好無奈
達爾有人討論
呢套真係無人講
達爾都好好睇
仲未得閒睇返
好長
可能成本問題所以要50幾集打完掛
實有人投訴係咁飛劇情,不過我就覺得無問題,反正要睇都睇過哂,如果無飛到應該一百集都未打得完
不過新一集十祭司就真係太過份,明明對方個個都好強,一集三件,下集可能牙銀同葉王一集過完
劇情要飛都預左
但你啲打鬥真係
我情願佢只係做通靈王大戰開始
前面叫返啲人睇舊版咪算
而家完全係浪費晒
下下定格戰鬥我睇漫畫唔好?
如果係ufotable整的話依套紅左好耐
如果齋做通靈王大戰就難啲,因為舊版漫畫停到去訓覺嗰部份,觀眾無頭無尾
講開劇情,當年覺得嗰啲神級通靈者完全哂料,鋼鐵處女為救道蓮同霍洛霍洛用哂巫力無跟去,之後浮士德死左就用憑依治療,途中成班訓完仲有得恢復巫力
干達拉班人就轉去搶四大精靈
搞到佢地好似連葉王班手下都不如,起碼班手下都有威過
但ufotable整既話要有女係度
你fate同SAO都有一堆女角
得安娜撐得住場?
以20年前既漫畫黎講, 好多王道劇情都係1條主線打boss 玩到底
而且都紅得起, 到而家你睇下鬼滅呢個套路都可以紅得起
最多打大佬之前打下其他勢力既人
我就以為同xlaws 同 如來班人有多D角力, 點知無
仲要吹到神級咁撚勁點知係中途轉型去陪跑
跟住本身個個有持有靈又要人地換5大精靈, 係咩玩法,
你話解鎖元素精靈去合體都好D
達爾唔算好hit
但日本都有人睇嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞