新手養美短,有無美短同好分享下

165 回覆
7 Like 13 Dislike

出賣主子系列做左公公後曳左好多!成日咬人有無人解釋下點解會咁?美短好聰明,活潑,仲好多口水
我嗰兩隻第一日已經識自己過籠邊用鼻掂我
會唔會比啲玩具佢咬下會好啲?
貓女好返未?
咁肯痴你
Keep住餵佢食lysine有好左,佢真係好痴人,晚晚都要攬住訓
驗身 姐係驗血?
洗唔洗驗埋遺傳病基因
因為我隻貓貓除左小小貓感冒之外,其他野都好健康,所以獸醫淨係睇下耳仔,同磅下重就算,無驗血。

不過我問過個獸醫關於絕育嘅問題,佢話絕育前會先幫貓貓驗血,確定無問題先會做手術,我諗住等到時先一次過做埋
遺傳病基因洗唔洗驗? 但知道左都好似冇咩用
呢方面我都唔係好清楚
已有大量玩具
條尾好攪笑,多數貓條尾尖尖都係黑色,佢就係白色
係呀,靠呢一點認住佢
有啲相好似識笑咁,我都好鐘意笑笑貓
貓小姐點稱呼
近排因某D原因屋企得返我一個住,冇女朋友毒男既我,由於細鈿過就鐘意貓,所以就想養貓陪下自己,隨即搵師傅上黎度尺做窗網,之後就係FB,機構上搵領養,用左2個月既時間,得返黎結果就係,一係就一對領養,新手既話冇信心,一係就因為隻貓有伴陪開成長,想搵D有貓既家庭領養先!!!!作為新手貓奴,我唔明我點先可以做有貓家庭,可以去累積經驗,而到你地既心目中標準,貓義工如果你見到我留言,唔洗鬧我,我冇怪過你地,係我自己唔合適領養,最後決定我都係去買啦。等我有經驗,再去問你地領養。
CHING如果你唔介意可唔可以SHARE你間貓舍比我。我都有睇開美短幾日,發現都係萬中以上,所以想多了解你個間
TG: https://t.me/igorchan1990
大家隻美短幾歲、幾重?
我隻兩歲 得4.2kg 好似好輕咁
我個隻3個月大,1.48kg ,應該算係正常體重
8個月 3.7kg keep左好耐係e個體重
個肚腩仔成日墜出黎
如果開個養貓交流tg group,唔知有冇人有興趣呢?
唔是養美短的想join
10個月 5.41kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞