梳化 集中討論區

160 回覆
10 Like 0 Dislike
呢排搬新屋,想買梳化,但見連登無乜人討論梳化咁所以就想開個post問下各位Ching 意見

我都係睇左兹曼尼同芝華仕2隻
我覺得兹曼尼皮梳化淋同包身d,不過就幾貴,3座位成萬7蚊
芝華仕就價錢大眾化d

想問下各位有無咩經驗分享同埋有無咩推介?
芝華士下面塊招牌膠拆唔走,除非剪左佢
有能力就芝萬尼啦,坐5-10年
芝華士3年都冇就會出現下陷問題
當然你可以換個角度睇平咁多可以幾年換一次新款都幾爽
去到萬七蚊,不如等歐化半價再入手啦
一定係歐化啲皮係兩個層次
Made in China vs Made in Italy
呢間野好多負皮
新入伙買左張3坐電較兹曼尼$22000

之前都試過歐化,睇中張$45000,但無船期

坐落去歐化係硬身啲,兹曼尼淋少少,但兹曼尼有保養,換芯$2000一個位,所以買左兹曼尼
Budget 有限7-8000內
買2座或2.5座皮/半皮有電鉸既
係咪淨係得Italo Moda 同Morris叫好少少
因為拖貨
之前睇過有間叫M2 home
覺得佢好似好過Morris
梳化如果budget小就唔好買歐洲野,
萬幾兩萬同你講意大利做嗰啲多數都係東南亞做完過去遊船河or組裝,
質素會仲差過同價大陸野。
agger, 平就大陸cheers/ g曼尼算啦
幾萬蚊想買張意大利製梳化?
樓上講左歐化有
歐化特價有…..唔駛10幾萬
歐化算數啦。d 款7。加多少少買d designer furniture
Kuka有冇食評
SOFASOGOOD 徳國牌子 HILKER®有無巴打買過?全真皮CP值好似幾高
有能力就茲曼尼
乜佢好貴咩
兩隻牌子比較
淘寶算啦。
宜家都唔錯,可以年年換新款,唔同玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞