有無暗瘡醫生推薦

339 回覆
9 Like 3 Dislike
食完又會爆返
治標唔治本
我食A酸兩邊臉會紅 有冇人同我一樣
食半年成世冇暗瘡
平時因為啲粉刺浪費我好多時間 佢開重啲我覺得仲好
但我自己有做過research 可以每日食20mg食一年多少少 效果同每日食40食半年差不多
a酸啦 我拖6年先a酸 後悔點解唔早d食
邊度有得買口服A酸?
我同你一模一樣 我都係浪費咗好多時間喺皮膚上面 如果A酸可以醫好我應該會慳返好多時間
btw 想問下40mg 會唔會話特別乾咁/有咩副作用?
同埋想問下 食a酸既你哋仲會唔會多手吱啲暗瘡/同埋食a酸係咪唔接觸陽光?
食a酸唔見得陽光,通常夜晚先食
除非你唔出街
食a酸只係增加光敏性,易咗曬傷同曬黑,幾時變咗唔見得光,a酸吸咗入身體都唔會淨係夜晚先有作用啦下話,所以食a酸要搽高啲度數嘅防曬同避免曝曬。外用a酸就唔見得光,所以夜晚搽
反而食咗一個半月重咗好多
不過我想問,A酸會唔會都好大副作用?
低碳飲食+少食onega6既油
塊面已經冇暗瘡
冇乜 暫時食咗一個禮拜20mg 爆咗一兩粒瘡
皮膚明顯感到比以前乾
搭單問有冇邊支防曬推介
thx bro
七年前我諗住唔食a酸因為唔想傷身,而且嗰陣時覺得自己就快30歲,好快會唔生暗瘡。
呢個係我人生其中一件後悔嘅事,如果身體接受到同埋定期驗血,建議食a酸斷尾。

但如果你話貪平自行控制藥量,唔建議。總會有人同你講佢冇事,佢冇事又唔代表你冇事。
皮膚問題一律尖沙咀陳婉雯
平靚正 whatsapp任問
好多巴打去左搵佢
岩岩google 左 巴打有無睇過?如果a酸大約幾錢?
我係搵佢打暗瘡印 overall 平
A酸就唔知了 醫生話我唔需要
你可whatsapp問佢 佢乜都答 幾好的
如果醫好左 印既話我都想搞 打完係咪好快清到?
Whatsapp問價都得? thx bro
我直頭whatsapp問病情都得
當朋友咁問野 無架子 家庭式診所無壓力幾舒服
岩岩問左 去印要打幾多次先得?
都要睇嚴唔嚴重呢啲邊有答案 通常要俾醫生望左先
不過醫生無收我consultation 費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞