裝修後清潔

66 回覆
0 Like 4 Dislike
你唔識搵姐好多專清潔既公司,有曬架餐
我回覆你話兩個師奶1000蚊 就搞掂
搵專門既公司都係咁上下價錢2000左右
唔知你係唔係搵開或者做開。而家清潔姐姐專業既拎埋架餐行價$1200 (9-5)OT$120 個鐘
樓主屋企可能1500呎
要用啲特別嘅清潔劑,有啲地方用百潔布省係可以,但有啲地方省咗就會花
唔係抹下塵咁簡單
same,訂做床同櫃,罅隙位同櫃入面全木灰,所有睇唔到的位好似垃圾堆咁,睇到的位都其實都要自己抹多幾次。
收你幾千只係清左大堆個d垃圾,自己掃1個鐘的effort
值唔值睇你覺得自己1-2hr人工係咪值3千+
最近先幫襯完 , 2100 兩個姐姐,有曬架餐
呢排唔少裝修完搵清潔工司,攪到地板花晒,牆身有窿
又可以裝修過
200蚊淘個吸塵機,用完掉
有冇人用過韓管家,佢報價$3900做深層清潔唔包甲醛,我個單位5百50尺
屌,真。我個陣木地板俾佢整花哂同有d位少凹咗。
牆身又撞到d刮痕,
差唔多個價,不過自己做啦
量力而為
我suggest你屋企有工人,就私下醒5-6舊俾佢幫你執半日。
出面個d真係hea做多,事後都要自己再dyson慢慢吸
就係冇工人,太多沙石,灰同塵
一布走天涯
粗清和細清兩樣野
你屋企幾多呎?
普通size
300 - 500 呎?
yes
搵公司做清潔check清楚d
之前裝修完全部新櫃
我無係現場睇佢地清潔3,4個鐘後返去
大致睇一睇就比錢阿姐收工
然後第二日我就買d野上去放番入櫃
一打開廁所洗手盤下面個櫃
仆街濕晒既,漏水呀?
我自己抹乾晒再試下個洗手盤,明明咩事都無
再諗番起先醒起d阿姐根本唔會同你慢慢抹個櫃
佢地係開個花灑直接沖入去沖走d灰塵,但又無抹乾淨
仆佢個街如果我d櫃做得唔好個防水板唔掂
入晒水入d櫃第時漲晒爆晒就仆街
諗番真係好撚嬲
想疊單問下 我師傅話裝完修會包我清潔 d窗呀會抹 地下會用洗石水過一過 咁係咪叫清左8成到? 之後自己當普通清潔係咪就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞