我同老婆之間嘅話題就得返女女,準備離婚之際。。。

243 回覆
59 Like 858 Dislike
收四份禮金
樓主明智
你離婚恐防另一邊會壓力爆煲攪出人命
仲回佢?block柒呢啲廢物垃圾啦
咁你一早絕育啦
啲小朋友有得揀出唔出世嫁
你先控制到丫 on99
都好過4個仔,如果4個都係仔仲慘
生女先好,仔大咗有老婆就唔理老豆老母
捱十年,之後就會享受架啦
呢到好多想叫你做外父
睇樓主都要還一世
所以?
自己嘅成長經歷真係會唔多唔少影響到點教小朋友,樓主好似有咗小朋友後夫妻之間將焦點放左係小朋友到,少左浪漫拍拖嘅時候,可以搵返啲共同興趣一齊做吓。或者比人照顧小朋友一段時間,兩個人親密下都好🙈
如果離婚女女女女全跟老豆點算
邊度有得買?想睇

利申:係外國
仲細個就係,遲下啲女大個個爭洗頭沖涼吹頭真係土諗都頭大,啲頭髮多到個個月塞渠都似
真,有咗小朋友真係好辛苦,咩私人時間都冇晒,同老婆話題基本就係圍繞個仔,感情比以前好咗,但幾乎唔想做愛。睇住個仔一日一日成長真係好有滿足感

利申:一索得男唔會再生
pin this
桃花
階磚
紅心
葵扇
利申有個好字,女做錯會num返你,仔做錯明知自己無能力都要頂多你兩下。
巴打係成個post唯一善心人
真係要放鬆啲 無論你幾有心都好 養四個同一個標準係冇可能一樣
適時hea下俾空間大家 接受混亂 唔好諗住做一百分父母 都會發現其實都冇乜大不了
小朋友仲開心
有本書叫「園丁與木匠」 提到小朋友係喺混亂中攝取信息 但成年人太過鍾意秩序 搞到成件事好扭曲
可能東亞傳統啦 成日覺得香港做父母真係太上心 子女都大壓力

雖然會俾連登仔屌 但其實真係要接受小朋友係有自己嘅命運 你俾到嘅唔係你想像中咁多
parenting係功課嚟 加油
博客來有,不過運費應該貴過本書
點解生4個咁多?為左追仔?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞