[InSomnia]Dreamcatcher討論區(26)-正規二輯全新環保概念強勢回歸 末日救世七女神SOLO粗卡

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
個主持係原唱?
係 red velvet既Wendy
係wendy本人面前講起真係搞笑
依單野真係笑到我
傻賢
[📰] 드림캐쳐, ENTC와 컬래버 NFT 발행한다
(출처 : OSEN | 네이버뉴스)

▶️ https://n.news.naver.com/entertain/article/109/0004591871

#드림캐쳐 #Dreamcatcher

出NFT
KAI 腎唔是浪得虛名架
佢同東真係
俾人屌到飛天
而家話杯葛唔買碟
Minx個陣都好可愛
係Good night開始變左仔
今次隻碟講環保 然後走去搞NFT
HF傻撚左
人為財死...
其實係咩黎
睇左好多嘢都唔明係咩黎
就係數碼資產(相、歌、畫之類)既擁有權
一般會用加密貨幣交易
但加密貨幣通常要挖礦 好哂電

利伸 9up

咁真係抵屌嘅hf
係窮呀 DLLM ...
發錢寒發到八彩 ... 次次 CB 都整 d 野俾人屌下先安樂
其實nft都算大勢
同埋原來當年wwf都諗住搞nft
所以hf犯呢個錯都唔奇
請問係出咩形式嘅NFT?唔識韓文睇唔明 

伸脷:同minishop訂咗s ver 
個基本概念係咁:
件NFT嘅本質係某件Item嘅「電子證書」,即係你講嘅「擁有權」,所以1st tweet都可以買賣個「擁有權」——證明版權之類。

而藝術市場嘅NFT,通常好似你咁講,可以係圖、歌、片之類,因為本身就要相對繁複嘅方式去「購買」,所以某程度係難咗盜版。

而NFT交易要用到區塊鏈技術,所以唔同加密幣都會衍生唔同嘅「成本」——要大量電腦記錄,即係大家成日聽嘅「挖礦」。

不過如果咁就屌「唔環保」,咁本身仲出實體碟都「值得屌」,無謂無限上綱 

頭盔:
希望無解錯,無誤導大家。
唔係我屌 係全世界屌
之前BTS都想出NFT又係比人屌到仆街
Hf咁都唔醒水諗住玩NFT Cap水 抵屌啦

我自己覺得你今次concept講環保 你走去玩NFT有啲搞笑
真, 搬石頭。。。
行得太前 
香港站都屌 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞