箍牙記得唔好搵HK Smiley

271 回覆
656 Like 6 Dislike
牙貼我唔清楚
但箍牙一向都可以分期,當佢一箍都2年,攤開24個月每個月1-2k, 其實負擔都唔係好大
係到勸大家箍牙去返牙醫專科啦
箍都箍得安心啲

就係好多人唔係咁諗
覺得總數慳左嗰幾千
先會咁多受害人
講到尾好多其實都係貪平出事
咩zenyum嗰d都係

之前有條片講有人用遙距箍
箍衰左搞到牙腳分離
https://www.youtube.com/watch?v=JBcySEzzTsM
要再搵牙醫搞

其實未開始整就咁損失金錢
未整爛d牙都偷笑

我都建議係去矯齒專科做
呢d錢其實唔慳得
Pish
箍牙一定要搵牙醫
箍牙有好多預計唔到嘅嘢發生,
有個人喺你面前問安心好多
你畀個客服我把鬼咩
一時又話自己係行醫,一時又話自己係賣牙箍only;
一時又話要打破香港牙醫壟斷所以搵歐洲牙醫,但最後又話都係會refer返比香港牙醫做療程跟進
一時一樣
推到佢仆街為止
推比更多人知
自己都有箍牙,成日要返去覆診,好感恩自己果間牙醫診所嘅醫生同姑娘態度都好好,價格都好清晰!
要箍牙嘅巴絲打真係要諗清楚,箍牙可以分期付款,每次/每個月覆診都係比少少,唔算太肉赤
普通科同專科嘅分別就好似家庭醫生同專科皮膚科/耳鼻喉科嗰啲咁嘅分別,專科箍牙醫生要畢業後額外再讀多6、7年專科培訓。當然佢哋收費又貴啲。

其實箍牙又唔一定要搵專科,普通科都有好醫生,正如我哋平時睇嘅家庭醫生都有好有唔好。好多好有經驗嘅普通科牙醫因為箍過好多case,手勢都好好。但如果你case比較複雜就搵專科好啲。
牙真係唔可以亂箍,箍到毀容牙腳壞哂救唔返。
我見佢有啲case係話買plan時就買4個月,但實質要箍幾耐係見完牙醫、由牙醫幫你設計療程之後先會知,設計完之後可能同你講要多過4個月,咁就要再補錢。
同一人
Cls cs
可以選特首
絲打你箍邊間
推!
想睇個仆街老闆 仆街死
推 黑店
我箍普通科,唔係專科。
想箍牙可以追追post, 我成日睇

LIHKG 箍牙集中討論區 47
https://lih.kg/2959766
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞