湯家驊: 社會各階層有離叛思想 倡立法執法並梳理 質疑有人把2019年大規模暴動形容為「社會事件」

121 回覆
1 Like 258 Dislike
https://www.hkcnews.com/article/3673/%E5%85%AD%E4%B8%83%E6%9A%B4%E5%8B%95-%E6%9E%97%E5%BD%AC-3673/67-%E6%9A%B4%E5%8B%95-%E6%85%98%E7%B5%95%E4%BA%BA%E5%AF%B0%E7%9A%84%E5%85%AB%E6%9C%88
1967年,中共係香港支持炸彈襲擊,鬥委會發動恐怖襲擊炸死細路、燒死電台主播,應該好快會正名做六七起義。
各階層都有 咁你個政府不如廢左佢
11歲前禁止
11歲打後個D佢唔要
11哥幾時做特首
重設願景
講完唔笑先勁

雙普選由1997話2012
2012就話2017
到今年2022連地區直選都收埋皮

仲未計嗰啲咩野審查委員會
On9先會俾你呃多次
佢應該想講
新一屆政府應該成立未來中心集中營
讓克驚宣泄憤怒
才能把離叛思想連根拔起
十一哥趁依家仲有行會成員個銜頭。可以見報就見多啲啦。比卡超一上台,以佢咁憎有過民主派背景嘅人士,你都係冇得留任行會㗎啦
對於有社工不願打針,湯家驊質疑,社工接觸不乏兒童和長者,不保護自己也應為服務對象着想,「誰有良知,社會自有定論」。

打針唔防感染,請問同服務對象有咩關係?
Pin
CLS

咁應該嚴正追究湯家驊有份創立公民黨
Rather than restating all the cliches again and again, he might just as well save his breath.
渣狗
湯家驊在中學時期成績一般,喜愛音樂,常參加樂隊玩音樂,當時一起玩音樂的好友包括後來成為歌手的譚詠麟。湯家驊曾經和譚詠麟組Galaxy樂隊,湯家驊主要擔任鍵琴手,樂隊更計劃出碟,後來因故解散,譚詠麟加入了Loosers樂隊,再變為溫拿樂隊(The Wynners),而湯家驊未有加入。[7]

有冇同麟伯一齊上大陸開party 啊
旁聽拍手都煽動行為喎
所以讀翻啲歷史都咪話唔重要

如果一間公司或政府係中國人打理,佢同你講開放言論接納意見時,好走啦,無次有好結果
想走係咪叫離叛?
禁止人走囉笨
因為佢要香港呢個地方,留島不留人

香港人想走咪俾番幾倍支那人入黎

你估d 鬼佬會理咩,咪繼續小米華為好平,中國錢好好賺
食相難看
移民算唔算叛離?中國人包香港人持有外國顧照算唔算叛離?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞