其實想問下 做地產經紀係咪好好搵?

24 回覆
3 Like 6 Dislike
依排打份牛工搵勁少錢 (無連登入fg人工)

見ig d fd(做地產賣樓果d) 成日po story 好似好好景咁

聽講開張單成十幾萬 ..姐係一個月開到兩張就差唔多30萬..等於我年幾兩年人工…

聽完之後我係到諗係咪真係咁好搵

定有無手足熟依行知咩環境?

定地產都有分經紀 賣樓之類唔同部門

因為我都唔熟 求分享
係囉 前排識既 聽佢講一張單都成十零萬..cls 我做到隻狗咁做足一年先有咁制
1年成交幾萬單,agent有4-5萬個,當1半開工,你當1人2單平均,1年
開單10萬數,落自己袋約2萬
姐係 一人最少都有30萬一年.. 如果好景上黎真係50萬以上.. 睇黎做地產都有得諗

見佢又揸車又剩 d lifestyle正到 好吸引我去辭職考番個經紀牌 唔知難唔難考 唔係三大grad
點樣計嫁? 2萬?可能我識果個高級d就多d咁
好睇運 但你有心有口才既就去做啦 唔好打份牛工 就算你搵唔到買樓客 搵租樓客你都可以搵裝修佬合作介紹下食下水
自己做緊最少,我講緊最少500k一年,應該同醫生差唔多
工作主要帶客睇樓吹下水咁,文件野公司有文員跟
可唔可以跟你
如果我跟你得唔得? 我只求300k一年就得
lm學野
想問下做左幾耐?
你個位係咩名?
有咩位分? 最低級叫咩名 係咪姐係aa
佢話最少嗰年啫
50萬唔係好多....150萬數到....正常1個區有200個agent, 頭10搵10-20萬1個月,之後20個搵3-5萬,其他就中下游
其實有冇得pt做
個市靜冇單開咪霉要靠雞水咁多底薪
識講嘢開到大單就真係發嘅
AA 都要吹奏

地底泥永遠不受尊重既垃圾職業人種黎
樓上有個師兄 年薪100萬 你呢?話人垃圾
下?販毒過億添呀

果啲人生教練呀,健身,保險agent 都可以過百萬,跟住呢?人地問起你做盛行,咪又係遮遮掩掩,咩理財策劃呀,教練呀,話自己做生意呀,自己都知講真相會比人睇唔起

死sale屎快啲著起件老西出去求下人做客啦
我都想呀 我無料做呢經紀
搵到錢就得 社會好現實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞