[四月新番] 輝夜姬想讓人告白ー超級浪漫ー 第三季

1001 回覆
63 Like 5 Dislike
早阪
製作組集體隊草
咁兩邊財力同預算差咁遠點比不過明顯係輝夜都覺孔明係黑馬係今季嘅競爭對手 所以先會制作得咁落力
冇估到輝夜製作組會咁樣jer 住孔明嚟打咁唔比面姐
仲要好明顯今集d 預算得別重
輝夜係咪已經唔打算挑戰阿妮亞
spy穩一無得鬥 本身漫畫已經累積好高人氣都無咩可能輸
今集好撚癲
輝夜之前都高人氣(當然比唔上spy )
係大佛編開始唔知做乜鳩
暫時動畫今集單論效果係好過spy
不過無可能集集都咁玩
Spy 動畫組有d 保守,四平八穩,不過入校園開始應該會有d 意外嘅效果(gag 位 顏藝方面)
今集由rap 真妃 到ED
A1都好有心整
Rap個到正到
Spy本身已經好高人氣會怕做壞
輝夜唔係話唔好
但好多人都係靠動畫先開始追
相對起尼自由好多

雖然大佛篇開始係真垃圾
但睇番其實漫畫由石上黨爭已經唔掂
日本果邊輝夜動畫前好似人氣都ok
本身漫畫都算係現象級作品(因為最初玩戀愛頭腦戰引起一時討論)
Spy fam 都有動畫後人氣再大升
當然spy 動畫前動畫後嘅人氣都唔係輝夜可以比嘅

Spy fam 個原作故事本身好穩,動畫姐資金充裕又保守嘅情況之下應該做唔爛,最多係冇驚喜姐
唯一擔憂係漫畫作者屎忽痕玩黑化
不過spy fam 個作者點跌watt 都應該唔會跌到炒面王level
如果係咁咁孔明都死得幾冤枉
雖然有啲唔同類 Spy個故平衡得咁好無野啦
寫啲黑暗既野都唔似會寫得好深
依家睇我推漫畫 輝夜漫畫 再睇返而家動畫 都係同一個人作 都唔知點評價好
好想睇修學旅行動畫化
Spy 現階段係好全方位覆蓋
缺點勉強要講就係缺乏一d 宅元素(賣女賣肉果d,不過我唔係好識欣賞)
所以spy 圈外fans 多,亦容易吸非動漫迷入坑
作者有寫黑暗野前科,不過今次佢話會寫得正面d
其實赤坂寫感情陰暗位係幾到肉,有時覺得到肉到佢冇得兜(可能同佢婚姻失敗有關),可惜輝夜係有情人終成眷屬嘅番,點都要夾硬兜

炒面王之後應該差唔多完,之後赤坂專注我推希望作畫可以克制住赤坂
製作其實屌打spy 果邊有時喜劇唔似喜劇會有悶場
https://youtu.be/yWp6SXivHBQ
ED原畫由Vercreek擔任,最近有曾參與國王排名OP2製作
今集姐
前幾集唔係特別出眾
Spy 果邊入校園如果玩得放d 誇張d 會好d
其實d 動作係咪轉繪出嚟?睇落仲有小小偽3d 咁
巴打知唔知整一集動畫要幾耐
spy動畫除咗第4集,前3集都好悶無乜特別,可能第4集製作組先搵啱人整
輝夜動畫就擺明有心好多至少集集都笑得出
未必係完全係由實拍影片轉描出黎。上次千花跳舞ED動作咁真實流暢有人話係由實拍跳舞影片再轉描出來,但經過網友分析認為只係高度參考實拍跳舞影片再將動作風格化而成。
https://youtu.be/xX6tnGT6jvc
其實輝夜個rap係咪顯得佢完全唔了解早坂
早坂rap完無下文姐係點
1分鐘1000多張
諗多咗,隨時整呢集之前都孔明都未播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞