【四月新番】史上最強大魔王轉生為村民A

625 回覆
6 Like 26 Dislike
又唔係嬲既
係有D鄧其他類型作品唔抵姐
有好多值得有續作既作品 或者 動畫化既漫畫 冇動畫化
反而1季一半以上廢萌賣肉 異世界 / 輕改
冇咁多

不過我就係要睇依啲
呢套個款似足失格紋
去到後面會唔會變左吹棒番 好勁呀 好型呀
有人睇就有market
有market就有人投資
始終製作方都係想賺錢
每季都有一兩套唔係啲廢萌/ 中二病番
而真係有內容有設定
但真係得一兩套...
其實今年表現算唔錯~
明顯冇...
講真好似好多人講嘅平職
睇返佢BD銷量真係一般...
就算話年代不同好難同十幾年前
隨便一套都賣1萬張BD
大熱更加賣到幾萬(馬娘算係個異數...首發賣到成20萬...恕小弟唔識欣賞...)
上季最熱門嘅換裝娃娃成績最好~剛過1萬~
已十分驕人~
但其他作品有啲竟然得1000甚至更少...
反映啲人即使睇咗但更本唔想收藏~唔想比錢
簡單啲講冇MARKET...
呢類型番可以話係成功嘅公式之一
但係公式產生嘅係一埋影像廢料...
真係想成功~至少要用下腦點樣將條公式砌靚佢

順帶一提~名作之壁IS嘅銷量係3萬+
如果用佢來做標準...當今嘅作品都9成以上都係垃圾...
有時睇吓無腦番可以輕鬆吓
失格悶到我以為套野賣點係2期fripside最後一首動漫OP
就係一撚樣先搵到錢先有市場,所以本本都係舊酒新瓶。想行新路唔係唔得,但唔收得就仆街唔好喊
依家興弱女主角配個強勢男主角,又或者反派千金,真係隨便講都有幾本係呢類
點解會變左男人聲
幼女白毛
大個白毛

我覺得幼女白毛正好多
應續繼續寫佢哋呢個年紀啲嘢做主線重好
又係一出世兩日就變左十幾歲
利申覺得依套幾好睇,好好過啲XXX轉生先
敘事skip咗bb仔時期啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞