如果王喜係日本人/鬼佬,台灣人一定道哂歉

132 回覆
416 Like 21 Dislike
成日話台灣人好客同好nice,其實佢地只係對日本人/鬼佬係咁
當然你話香港人係唔係對日本人/鬼佬好,都係真,不過係唔會奶到上天花板

但基本上求其一個日本人/鬼佬鬼妹去台灣住開個youtube channel就會成功
係香港住既鬼佬鬼妹日本人開youtube channel通常都唔會有咩反應
外國人讚香港,唔少人就會自嘲話香港其實好差
外國人讚台灣,就連新聞都會講好似成個民族仲係小朋友咁要靠外人黎讚自己

如果王喜係日本人/鬼佬,就算唔出名
我都幾肯定好多台灣人會講哂日文/英文咁係各大平台話代表台灣道歉
然後話台灣醫療其實好好,失誤係真係好有問題,一定會追究到底...
之後又會再講台灣都只係防疫好,唔好忘記「台灣只會為世界示範一次」,bilibala
得閒可以去下d識講中文既鬼佬鬼妹日本人youtube channel睇下
d台灣人留言係幾咁核突
然後d kol又真係好識食中台灣人d口味
d公式就係一條片讚台灣,一條片講介紹左台灣野比家人,佢地有幾興奮,一條片就講返左去自己國家好掛住台灣,最後一條片就係講自己其實好想永住台灣,但bilibara

你估下其中一個youtuber咁樣比人整到流血法,d台灣人會點留言呀拿
呢條友下下陰謀論到講到又兇手又盛
人地做錯野過黎緊急處理又唔俾人搞
仲要即刻錄片影相po facebook搞大件事
真係典型香港人果隻大帝咁款
事實

鬼佬>日本人>>>>>>>台灣人=韓國人>香港人>中國人

屌低等過自己既民族有幾出奇
已經spin到普通流血…手法好撚叻
已經中咗bug
佢都唔知人哋係咪止咗血先/唔係大量出血先影相做證據

佢哋醫護仲搞笑啦搞到人流鼻血 即刻轉交樣本先 又要識得叫人加壓止血
王喜單野好似越搞越大咁
突然諗,其實佢有咩「臨床證據」證明佢流鼻血同台灣個醫護有關

佢呢啲苗撚唔係成日講,副作用永遠都同食菜無關架啦,成日話年年都有人心肌炎

咁流鼻血日日都有人流架啦

TAIWAN CAN HELP
台灣最美麗的風景是人
所以醫護疏忽就冇錯,錯嘅係你係香港人
台灣只會為世界示範一次 呢句真係笑死
日本人同美國人流晒血就一定會有台狗道歉
其實邊到啲網民都係一擔擔 全部都唔識用腦思考 critical thinking都唔識 淨係識盲撐盲屌
網絡就係咁 民智全部都未撚開發咁
確診過就唔去得台灣 咁台灣只可以做中國生意喎 其實平均學識上 管治上 台灣一直都係落後地區 連電都唔夠用 冇國際視野就肯定嫁啦 點知連基本common sense都冇

可能年中都唔知幾多單 隊到人爆哂可以走咗去算 醫護唔係細路 唔洗下下他只是個小孩 繼續做井底蛙啦

有錢走都去啲文明大國啦 去台灣啲鄉下 唔通貪古早味咩
痴撚線,俾人侵害仲話細路仔先追究,乜撚嘢垃圾邏輯

見到呢班cctoy就想嘔
只有絕對立場 敵我矛盾
垃撚圾
人權等於0
佢哋以為王喜撐共???
佢地眼中香港=中國
都係叫你滾回中國
台灣不嬲都同支那無分別
仲要講埋同一個語言

係香港人先成日話想去台灣呢啲落後地方
根本民智都未開
屈咗先咪可以唔負責任
台狗歧視港豬 唔撚講完道理 之後幾乎下一個就已經想笑我地社運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞