準備出走泰國玩一個月

917 回覆
3900 Like 41 Dislike
T21 food court 有間大鑊豬手飯我覺得好好食
香港滷果啲唔係咁既味
想問下巴打係機場做PCR果啲大概要搞幾耐?
準備book airport transfer,但唔知落機後要預幾耐上車
泰國入境係同平時一樣過完入境攞行李走得
同埋你係冇得自己book 車, 你要訂指定酒店,然後間酒店會接你機,一到酒店就同你撩鼻再送你上房
我係去布吉分開book
咁我問吓酒店可唔可以接機先
樓主我都係曼谷做緊野,聽日公眾假期今晚出唔出黎玩
唔可以,你一定要揀SHA hotel, 唔係連Thailand pass都申請唔到,機場都唔洗去
我book左SHA Hotel 但係PCR同airport transfer都要另外book
請包膠
樓下有人覆咗,你係要第一日book ‘test and go’ package, 唔係間酒店
布吉冇package 買呀 要自己book我都confused 左好耐 最後發現原來布吉係唔同安排

Your SHA Extra Plus hotel will coordinate the payment and booking of the RT-PCR test unless you are flying to Phuket. For arrivals to Phuket, the first test will be carried out at Phuket international airport and needs to be booked in advance via this official website: https://www.thailandpsas.com/
布吉冇package
布吉應該係睇sand box program
你入Bkk 就要Thailand pass , 應該冇得land Bkk 再座車去布吉
Test and Go 都有布吉應該係除左啲野分開book之外同其他地方一樣
趕住去做切丁手術?
知唔知道成日熔斷,冇飛機返嚟香港?
出發未
驚閪咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞