Rain 妹:股票14年以來最危險訊號!半年後好大機會股災!

89 回覆
2 Like 112 Dislike
信佢 個acc就真係股災啦
有邊個冇做抄功課

但有冇一個落街統計多左幾多tesla, 起左幾多tesla 配套
上海 香港 歐洲,有冇人比到figure 出黎
功課?呀咩咩sir 兩年前做唔夠咩
佢個股有血光之災 了
成班傻鳩以為佢好撚勁但其實佢真正賺嘅係你嘅youtube點擊同廣告
邊度有波呀
佢係
又推件垃圾, 負評多撚到, 打手死全家
佢最重倉都講咗係tsla msft voo spy goog
一早講哂要rebalancing 要 risk management 要multi asset strategies
損手爛腳就怨人哋
心態咁幼稚就咪玩股票啦
多多錢都唔夠蝕呀
求其搵個肥仔帶個bra 分分鐘仲有睇頭過佢
條條片都話股災跌跌跌,擔心自己對波老到跌落地好過啦
上年年初孽息率令科技股Joy前幾個月佢都有出片教人用債券平衡組合同指出債息問題
Overall 佢既片都學到野,同埋睇得出佢真心想教白紙投資
想拎number 賺快錢既去微信女group啦
學基本知識唔錯
成日話自己係長缐投資者睇幾年,一股災過幾日就話之前減左倉,永遠sure win
升joy
死啦,咁多人覺得佢靚

我覺得佢一啲都唔靚
重倉股返而好少拎出來講
咁佢都有推過VZ ABBV NVDA既
聽youtuber講野都要自己分析下 唔會只係聽一個
overall 聽基本野Rain係幾好 G持
你肯定佢冇講過tesla?
指數etf有乜好講?
定你唔識咩係etf呀?
同意,班友人哋講咩就買咩,之後一跌就怨鳩人,自己都唔對自己負責任
Cpng 岩岩16.2 我加左倉喎
人地講明呢隻係投機增長股
預左只係放好少比重落去 放起碼2-3年
無屌人次前 有冇聽到人地講過咩野先
利申我都係30蚊先開始陰d陰d咁買
師兄咁有信心而家入成長股
祝贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞