PS5 Pro 2023|傳聞下年尾推出性能大增!網民:終於可以買到PS5

15 回覆
3 Like 7 Dislike
傳聞PS5 Pro將於2023年尾推出|次世代遊戲主機PS5已上市約有一年半,但現時供應仍是嚴重短缺供不應求;但那邊廂最近又有關於PS5的改良型號「PS5 Pro」傳聞推出,指PS5 Pro將於2023年尾推出。

「半代」升級已成慣例 PS5 Pro事在必行只係睇幾時

一直以來都不缺PS5 Pro的傳聞及流出,最近「爆料」的則是外國YouTube頻道

「RedGamingTech」,上傳了一條25分鐘影片爆料PS5 Pro的效能表現及上市日期。爆料指PS5 Pro機和原型PS5相比有2倍運算效能,光線追蹤相關的表現更是2.5倍;同時PS5 Pro的設計將圍繞以提供更佳VR體驗為主。處理器方面將由Sony自行研發架構,與AMD旗下的FSR2不同,以及會使用和Zen 4相同的台積電5nm工藝生產等。

我屌你老母出左PS5先得唔得啊?PRO吹到幾撚勁冇貨有撚用
邊個話出pro就等於唔洗炒任買機
邊個話有PRO就等於買到機
起碼香港一定唔得先
據我所知加拿大同英國都係任買
買撚到咩
網民=PS5打手,唔會出黎sell PS5,而係叫人唔好咁急買PS5
不如罪大開定抽PS6 條link 啦

屌你老味,反正都係抽幾年先有機會買到
ps4個陣都無咁癲
依家分分鐘真係pro都出埋都仲炒緊
到時個炒價可能 pro就8千
ps5 就6千
ps4啱啱出果陣未有咁多人買
好多人仲玩緊pc老翻
索尼罪大滔天
幾千蚊買部ps玩垃圾 online 課金game不了
處理器方面將由Sony自行研發架構,與AMD旗下的FSR2不同

首先FSR2唔係GPU架構,唔知寫文嗰個JM9
其次PS5用x86-64 CPU+AMD GPU係絕對冇可能由Sony自行研發處理器架構,因為咁做等同開發PS6
就算有pro都會想買pro多啲
然後又係缺貨,又係繼續炒
可能PS5都未抽到就開始抽PS5 PRO
PS5 PRO都未抽到就到PS6......
LOOP
黃牛:又多個財自機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞