[Paramount+]Halo

109 回覆
6 Like 5 Dislike
記得遊戲設定AI有2種 其中一種係複製自己再掃瞄大腦做AI
四都叫做接得到個故仔既

MC佢地經過改造既人體加上當時最先進既雷神裝甲
一個打幾個唔是問題

當時來講人類叫做陸軍同星盟打到55波
太空戰大約三比一戰損

係得keyes 先可以一打三
Cortana 就係複制博士個大腦既
所以可以話係最聰明既AI
Budget一開頭射爆細路個陣用曬

同埋見到精英變到咁既樣
其它都無咩太大期望
支MA5B唔撚同樣
我唔認佢係John -117
聽先行睇左第2集既講第2集仲垃圾
係支那評論網見到:

-這個劇裡最還原的是什麼呢?是護盾沒了和充能的聲音

-別的不說 子彈附魔屬實的繃不住 土著拿強打星盟盾都不掉 斯巴達拿起來死的速度和國產神劇小日本有一拼 而且這星盟怎麼這麼壯啊 很難想像後面鬼面獸有多誇張 各種遊戲裡的傳奇將軍被刻畫成了一堆冷血軍人 越看越覺得製作組所說的對光環本體不熟可能是真的 如果是真的 為什麼不去瞭解再去拍呢 為什麼要找一個不熱愛這個系列的導演來拍攝呢 感覺就是這個導演對光環之前的設定不滿意 決定來拍一部令自己滿意的光環 看了真的是無語

-總而言之,筆者認為這是一部有著政治正確色彩,並且本身也缺乏打磨的遊戲IP劇集。光環粉們可以從它的服裝道具、故事設定上找到一些遊戲的情懷,但是還是別對它抱乙太大的期望吧。

但劇入面都表達唔到mc有幾勁同星盟有幾屈
咩platform有得睇
個劇集係fall of reach之前既事
應該
所以人類來講應該第一次接觸(豐饒星)
理應情報唔多
我估順住去多幾集見到星盟點樣玻璃化星球就會見到有幾勁

之後跟小說既話好似fall of reach無耐就mc同其它spartan炸左成支星艦艦隊

https://halo.fandom.com/wiki/Ascendant_Justice
通常呢D 劇最後果集至有大場面
中間係悶野
唔知會唔會有flood

人地差唔多十年前都好過你
https://www.youtube.com/watch?v=SyOAdrxlPVs
好撚垃圾
除頭盔
一堆現代武器
佢係有得打先算
唔抱咁大期望

flood 肯定係reach之後既事
但係套劇改成點就
音樂CG都好好多

十年前就做到
ep2除頭盔都唔夠,我除晒成套甲呀!
件內襯服柒到仆街
不過除盔諗諗吓都算 始終演員要見樣
個人最唔鍾意係一堆現代武器
跟設定好難咩
2550年代可以出現既現代武器
我只接受AK,M2同A-10
仲有個太空艦車
家陣Star wars 定guardian of the galaxy?
太空艦車果幾幕可以試下配guardian of the galaxy D 歌落去,
應該一樣FEEL
第2集文戲多
係咪冇乜budget
似拎住個作品名,但只係拍D外傳支線故
已經冇人討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞