發覺年幾冇見過老竇

63 回覆
41 Like 3 Dislike
好驚第時我老母走左,我唔知點面對
一樣,呀爸走左,咁快就4個月了
老竇幾年前走左,好想同你講聲我依家好努力咁過好每一日,好比心機咁追求自己夢想,好掛住你啊屌
慢慢對佢既記憶同埋感情就會消退
親口講下啦
係肉麻d
起碼之後唔會後悔
爽歪
老豆過左身 18 年了,初初我以為終於可以脫苦海,耳根清靜。以前我一諗番佢,都有好多怨同恨 - 佢有唔少野對自己唔好,傷左自己既心,我都以為因為佢既離開,自己就可以擺脫過新生活。嗯,同埋因為我當時窮,靠我當時果份得萬幾蚊既糧要同時結婚加埋養埋佢地,係一件 mission impossible 既事,所以亦將結婚呢回事推到佢地過晒身先做。

但原來呢樣野係真係會不知不覺咁追番自己轉頭,好喇,而家自己同太太環境相對地好左,樓都有幾層,但已經再冇機會同佢地和解甚至回報,呢件實在係引以為憾。

而家都唔知點好 - 唔同佢重新和解,自己都一直難以釋懷同難以接受原來既自己。旁人以為我而家日子過得好好,但心裡面係好辛苦。

偶然聽番 Shall we Talk? 呢首歌(ok, I know that in LIHKG it’s political incorrect to mention anything about Eason)而家真係會喊出黎
let it go
let it go
呢句,講就易,做就難。
唔係可以點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞