發現啲女女都鐘意mini size

252 回覆
701 Like 46 Dislike
你都onl9 ? 點貴法呀? 同你啲窮撚講都嘥氣 仲停留係呢啲層次
你覺得mini 好撚貴 係因為你窮呀死柒頭自己衝出黎柒
惱羞成怒 笑到仆街
你就真係笑到仆街啦 唔小心表露左自己連mini都覺得貴 基層真係基層
同一個款大既同細既好多時都只係差2千至4千
所以買mini既唔係為慳錢
男人出街袋都唔拎
但就笑女人拎個細袋冇位放嘢
正常出街拎電話就夠啦
呀嬸先日日要帶住中女三寶
你應該見識得少
有錢人都用,不過佢地唔會得個細咁解
所以用mini唔等於“無錢又想扮野”
潮流
就好似依家好似十幾年前咁又興番用手機繩咩撚住部電話係身一樣
價錢classic flap 咪又係貴過 19 large handbag

你咪證明咗細袋貴過大袋囉
圖呢?
respect
襯衫㗎啫

至於實用,都係睇下去邊做啲咩,咪用咩袋。當日落雨咪帶返個大少少擺得落縮骨遮嘅袋好難咩

利申細袋愛用者,覺得好多時行下街食下飯根本無需要帶好多嘢細細支搓手液,紙巾,信用卡八仔身份證,屋企鎖匙,有色潤唇膏,耳機。手機就多數都不離手㗎喇
我2個都有
而家係興vanity case多d
Cf個款其實好老好難襯
我鍾意細袋極都要裝得落電話
掉撚咗個腦啦
個袋太大好易擺好多野然後好重
買細啲迫自己執袋, 唔帶咁多無謂野出街
利申 我都用mini size
係唔實用㗎,但唔知點解覺得好靚
唔止mini
仲同啲袋仔一樣無撚用
樓主post嗰啲vanity case 只係入門級1xxxx有個
依家chanel長盒先二萬頭特別款式嘅長盒咪二萬中

有時有啲seasonal款嘅長銀包都貴過佢
Woc貴過佢啦
不過呢啲款淨係會留俾熟客就真嘅 普通街客Walk in真係唔會買得到
不過你上旋轉網一次就會知 好多人賣萬零啲女可能諗住平平哋入手個CHANEL咪會買呢啲
單價就唔係貴
但係一定係熟客先會買到呢啲袋仲要有時你係official launch 第一日排頭位都未必買得到
因為要留俾熟客
有啲款式甚至乎只有senior嘅員工先可以留俾熟客 買得到都代表你係嗰度常客㗎啦
近期好想買Constance slim
買條帶當斜孭袋
唔係點得到你注意阿
以為你講緊JJ
出街淨係帶SD咭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞