大家點睇COLLAR新歌《NEVER-NEVER LAND》?

484 回覆
575 Like 201 Dislike
鍾說
把聲勁溫柔
第一句就係啦 沉沉地
覺得幾好聽
普通一首歌
都係冇驚喜
垃撚圾
聽mirror好過
利申男
係鍾說
邊有咁誇 360先難聽
幾好聽囉
韓國應該大把女女+草地mv
唔評論人同包裝,今次新歌幾入耳, 好聽過《call my name》
想問下中間塊布係想點睇唔明
首歌個melody ok
但係其實佢地唱得好難聽
聽埋電台版直頭災難
好聽! 但咁高音 現場會唔會炒
首歌陳蕾唱會好會好聽好多,佢哋唱歌真係完全係難聽
好聽
幾好聽 但真係唔係好分到啲人聲
我已經有追星
我覺得soching把聲幾出
辯識度幾高 其他未聽出
利申 Nights
好普通 只可以話交畀佢地唱唔會變成災難
但唔襟聽
[主歌一]
Sumling: 飛到夢裡頭 偶爾放負 偶爾放慢 撲進氣流 (不斷擺動)
Ivy: 不鑽研歇後 像泡沫 這現況 是最優秀氣候 (明天似魔咒)
Day: 你與我也罕有 為何還在照舊
SoChing: 或者天一光 我將消逝 我最想 連結你感受
[導歌]
Gao: 想皺眉頭 無所謂
Candy: 塗上綺麗
Marf: 誰要遜色的處理難題 來這裡安慰
[副歌]
Winka: 奇遇 要來臨 各就各位靠近
SoChing: 要小心不要自困
Marf: 期望 也來臨 跳着碎步變陣
Candy: 敏感可識破巨人
Winka: 縱於不安裡漫遊 我的心跳也自由 每一秒不再可怕 只怕你未投入嗎
[主歌二]
Ivy: 飛到夢裡頭 我要降落 晦暗角落 答應渴求 (不斷閃耀)
Soching:不要望背後
Sumling: 掉眼淚 兩滴嗎就快 乾了轉頭 (望向天窗)
Day:你與我也罕有 為何停在錯漏
SoChing: 或者天一光再見星球 我最想 連結你感受
[導歌]
Marf: 裝作木頭 無所謂 形態堅毅
Sumling: 誰刺中心底痛到垂危 來這裡安慰
[副歌]
Day: 奇遇 要來臨 各就各位靠近 要小心不要自困
Gao: 期望 也來臨 跳着碎步變陣
Candy: 敏感可識破巨人
SoChing: 縱於不安裡漫遊
Winka: 我的心跳也自由
Ivy: 每一秒不再可怕 只要每樣投入嗎
[過渡]
Marf: 誰輪流善變 在飛奔迎合嗎
Candy: 失去知覺 不理所有代價
SoChing: 明天不需要 奢侈的支票 將快樂炫耀
[副歌]
Candy: 奇遇 要來臨 各就各位靠近 會灰心不向後褪
Marf: 期望 也來臨 再自責就太笨
Winka: 敏感將釋放異能
Candy: 縱使輾轉似蜉蝣 半空中卻更自由 (Hm, hmm)
我們在兩旁 向你心凝望
[副歌]
要 來臨 繼續繼續信任 要一起感應共振
期望 會來臨 繼續繼續慶幸 再一起擁抱靈魂
拆開不安這念頭 我的心跳更自由

Marf: 隔一秒不要講究 這秒你善良就夠

用耳仔執出黎,粗字體係合唱/和/疊聲
我唔係好聽清Ivy把聲,有啲位係miss左
So ching
咪咁啦,由佢地攻擊下刷下存在感先
btw,塊布我都笑左好耐🤣
lm睇下次差唔多style但collar出先過after class
睇吓係咩反應先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞