【INDIE】此時此刻,你在播放哪張專輯XXXV

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
聽歌都係興趣一種,或者報下興趣班識下新朋友?
[/quote][/quote]

開始明白我個真性格究竟係點
冇左明確既目標
其實我什麼都不是
亦冇自己想像中既自己咁醒咁堅定

我一直認為自己係毒撚
因為我咩都可以自己一個做
仲傾向鐘意自己做
就係咁踏入左死胡同

我有regular地同屋企人接觸
但我傾向唔同佢地講自己個真正諗法同煩惱
唔知依到有冇巨蟹座既人(我係巨蟹座)
巨蟹座就係咁撚扭擰
所有野都係擺係咁心到
[/quote]聽歌都係興趣一種,或者報下興趣班識下新朋友?[/quote]

搵唔到興趣
一日打八個鐘機算係興趣定係廢人
試咗先知有冇興趣一係周圍搵下好嘢食

冇走 蟹晒
不過個倉佔我資產5%到
輸晒最多都係好似俾人用刀𠝹一下咁上下
可以試下三十幾歲人先黎做電莖損手

Btw, 唔洗諗搵錢既可以試下做YouTuber,好似Anthony fantano果種介紹indie音樂
攪類似電莖既諗法我有計過數
計完發覺要攪得好好睇睇既話
我要繼續努力搵錢
我即刻唔想
https://youtu.be/SOgkVBTdRxU

Just like honey係咪得閒就要搵條唔同嘅女唱下
之前好努力喺工作上突破?依家達到咗自己嘅目標反而若有所失?
如果依個迷惘嘅感覺都只不過係近排嘅事,我覺得唔洗格硬逼自己積極嘅,畀自己沉澱下,唔想做嘢就攤下屍,想打機就打機。慢慢同自己再相處下,了解下自己嘅想法。

始終認識自己,與自己對話係一生都不斷重複嘅過程。

感到迷惘都只係一個過程,一個細point,終點喺前方。
我覺得可能黎得太快
我有諗幾時退
但我冇諗過之後既事

啱 做一排廢人先
日本
可以做慈善、社區活動、直接幫到人嘅野。
多啲出門口見人,觀察下平凡中不平凡嘅野,建立對生活環境嘅愛,你會生活得開心啲。個世界就只會越來越差,但都要諗方法行落去。
呢度個個知佢喺日本其實
又話前年會出多隻既......
下 你信佢哋?
不嬲9up講出碟講十年八年

Closure / Continuation - Porcupine Tree
相隔13年
感覺帶有少少raven that refused to sing嘅影子,但編係有啲亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞