一人一套恐怖片推介

46 回覆
0 Like 0 Dislike
豚肉系列啦
以前download 過 唔敢睇
Dead silence
咩嚟㗎? 有冇詳細啲資料
drag me to hell
港產:熱血青年
呢個細個睇到好辛苦 係咁長期好黑
真係好恐怖
池上季实子
凶靈祭
日本短劇:雞皮疙瘩 怪談在身邊
應該係想講豚鼠系列?
日本啲地下實驗電影黎
出名核突噁心
即係「薩滿」?未搵到邊度有得睇,但好多人話佢扮紀錄片搞到冇咁恐怖
呢套都好好睇
之後睇埋haunting of bly manor同midnight mass, mike flanagan簡直係天才
睇到喊好正真係
恐怖在係估唔到嘅地方嚇尻你
係 係豚鼠系列
鍾意Mike Flanagan 記得睇埋 oculus
而家啲人鍾意唔jump scare 剪撚到個故事曲折離,留大量伏線,奇頭半part睇到人一頭霧水,最後三個字將所有線串連嘅戲

呢類戲嘅代表
哭聲
薩滿
害匙
祖孽
訪嚇
靈異咒

話就話咩用氣氛嚇人
但可以話睇起上黎一啲都唔恐怖
唔同人唔同口味啦自己覺得jump scare好cheap, 第一次可能嚇到你但睇第二次知道哂啲位就已經唔覺得驚
你上面講嗰幾套導演會放多啲線索喺入面, 第一次睇可能有啲一頭霧水, 但細心睇多次就會有新發現
呢套都好睇,佢仲成日將塊鏡擺入唔同作品,d人話根本係oculus宇宙

佢拍doctor sleep又係勁,將shinning小說同電影嘅差異用一套doctor sleep去拉返埋一齊,d人成日話doctor sleep點樣唔及the shining, 但睇過小說就個flanagan其實係拍得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞