彈港男嫌矮嫌肥港女怨氣:我哋愛洋腸係被逼㗎

25 回覆
3 Like 10 Dislike
自從14年「蘭桂坊洋腸」David Campbell(前名David Bond)短片瘋傳中外後,港女就被標籤為崇外愛西餐。不過噚日就有港產絲打po文指港女係「被逼」戀上外國人:「你以為香港女仔唔喜歡港男麼?其實香港好多女仔都被逼揀外國人」,仲大彈香港男仔要求多多嫌三嫌四:「一嫌肥,你要明白有d(啲)女仔天生肥底好難減;二嫌矮,香港女仔其實可以有幾高?三嫌熱情,直接少少又話人發姣。」
樓主就係因為以上種種因素為港女抱不平:「好多人都『被逼』揀外國人......好多港女唔係特愛洋腸,反而係俾(被)港男逼成的,唔通搵唔到真愛去第2度搵都有罪?香港男人就唔好番(返)大陸搵老婆啦。」絲打可能以為網民會有共鳴,點知大部份留言都係指佢「港女思維」、「對港男態度完全不同」。依家又唔係拎把刀逼你拍拖,一句到尾都係自己選擇啫。
人之常情,邊個想下一代做黃種人
其實鬼佬真係幾擦得,幾肥幾樣衰都食得落
香港男幾可嫌女仔矮?
迫良為娼

次次見到蘋果訪問嫁比鬼佬移民外國既女人
我都會由心而發鬼佬

我信佢地真係睇內在美,尊重愛情
何仔
我娶大陸妹都是被迫
洋腸

幾擦得
香港男幾可嫌女仔矮?

X2

不過鬼佬真係唔介意肥膩啲
可以幫手清下啲肥閪
嫌肥嫌矮都算,香港會有男人嫌女嘅發姣?9噏都有限度吖,嫌姣係啲女人自己講

幾擦得

因為鬼婆仲肥
人之常情,邊個想下一代做黃種人

又唔洗咁自卑既
嫌肥嫌矮都算,香港會有男人嫌女嘅發姣?9噏都有限度吖,嫌姣係啲女人自己講

嫌肥就一定,嫌冇波都講得過去,嫌矮就冇可能,嫌姣真係得淡笑。
篇文唔撚洗問都係女人寫,完全冇正常男人角度

嫌肥就一定,嫌冇波都講得過去,嫌矮就冇可能,嫌姣真係得淡笑。
篇文唔撚洗問都係女人寫,完全冇正常男人角度

一切只係"your face your fate "
如果條女肥柒矮格衰又姣,咁梗係俾男人嫌棄。無咁嚴峻只衰一兩瓣,正常男人照計都會接受到。
利申: 觀察長年無男人追嘅女人分析得出嘅結果
聽到有港男話22吋腰都叫肥
我真係得啖笑
係抵港女無波嘅

其他不予置評
聽到有港男話22吋腰都叫肥
我真係得啖笑
係抵港女無波嘅

其他不予置評

你唔係諗住搵個弱智做例子呀嘛?
除咗肥之外,其他都唔會嫌棄跟本佢所講嘅係典型港女食洋腸嘅借口

幾擦得

因為鬼婆仲肥

肥, 矮, 姣並無不妥
但寫文條友係肥+矮+姣
係人都怕啦
一向都係話鬼佬食個d都係香港人d餸頭餸尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞