中過左招又未打針點入商場

228 回覆
122 Like 60 Dislike
收皮啦你
嚇鬼咩大笨象
邊個商場咁傻鳩
屌我今星期一打去指定診所
問我中左但好返,要拎果張豁免針紙
佢話唔L係佢做,叫我打返去衞生防護中心度問
唔係商場捉
靜啦呢d
打去指定診所..........接聽果個 = 幫人預約嘅customer service你問佢做乜?

你預約,再去睇醫生,同醫生話好返但仲有少少咳,開咳水再順手叫醫生寫張康復證明
啲保安知道一定唔俾你入,你嘈就叫黑警,黑警理閪你,照罰你錢,跟住叫你有冇唔順就同個官講
其實有邊個商場唔入得?

德福/淘大/APM/沙田新城市/荷里活/又一城/朗豪坊/圓方,我直入未用過安全出行,眼見30人可能得1個會用安心出行

觀塘站連住APM出口,每日人流幾大,50個人49個都無用安心出行,直行直過 沙田站出沙田新城市廣場又係

毒撚出多啲街啦
戇撚鳩鳩,我話冇免針紙俾人捉到基本罰硬。我冇話過多人定少人嘟。
你第一句話"啲保安知道一定唔俾你入"
問題係有邊個商場有保安守住?
幾時有話守住,你入商垣食肆或某啲鋪頭唔撚嘟,有咩事嘈啲保安咪知你唔嘟囉
吾係指定診所,係任何一間ha既普通科門診診所,指定診所吾會簽
好易打得通,記得吾係打指定診所,係你正式初步陽性後,隔離完,打普通科門診診所預約電話就得。好易約架
係過醫生伏,你應該打電話約普通科門診就得。
Source:一手經驗
第一:收到政府話你初步陽性
第二:等你隔離完
第三:約普通科門診
Done
知道
吾乜撚
指定診所會簽,睇醫生
去普通科門診拎免針紙?
洗唔洗出示咩證明比醫生 定講佢就比?
你係咪長者呀?唔識用安心出行加針卡?
上網有唔少片教長者入針卡落安心出行
唔信冇計
依家政府咁撚窮 遲吓重要派錢
你諗你
咁係你好彩,我連埋家人去左三間指定診所,三個醫生都吾簽,三個醫生都叫我地去乜野賽馬會診所簽,自己同家人第一身試就普通科門診係work。與其要博,咁緊係試個一定得既方法
對,去ha既普通科門診,如果你本身收左初步陽性sms,系統會有你記錄,基本上吾駛帶任何證明。我家人就主動同醫生講拎免針紙,我就醫生主動簽俾我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞