PS4 remote play 問題....

13 回覆
2 Like 1 Dislike
我想問下有用開remote play 既大家有無好似我咁既情況發生
我PS4 入面有帳號1(有買GAME有玩開) 同帳號2(空白)

當我PC 既remote play 開帳號1 , 一開出黎既畫面係無問題
但係佢會要我按中間個PS 制去簡返用手制對應既帳號
就係依個時間出發問題 , 我每一次按帳號1 , PC個remote play 就會自動斷線

但係我用帳號2就完全無問題 , 重可以正常玩到.....
到底係邊到出現問題 , 我reset 又reset 過....
完全係無辦法
Remote play冇得換acct 好似係
你係講緊喺屋企開屋企嘅ps4定喺街開屋企嘅ps4?
兩樣都係屋企連…
我兩個ac 試哂都係咁….
一定要用常用Account玩?
我估你手制係跟部ps4 所以先會咁
你應該pc個ps remote play 個email要入空白果個email
連咗再轉你買game個acc就得
我返去試試
電腦有無插手制?用USB
下原來電腦可以remote ps4
無咩用 可能我網速慢
睇到眼矇又疾又斷線
其實攞苦嚟辛
同你一模一樣情況,用空白acc就冇事

已經放棄左,用緊iPad remote play算
你PC remote play開帳號1,
你駁手制入電腦(USB/藍芽)就可以控制到你個帳號1

你冇駁手制入電腦按HOME制
=你個手制直接連PS4
=你直接喺PS4開你個帳號1
=log out你PC remote個帳號1

所以你PC remote play開帳號2
你個手制連PS4開帳號1
就冇衝突
可以喺PC睇住PS4個畫面

可以俾朋友喺佢屋企用帳號2 remote
我喺自己屋企PS4用帳號1
一齊玩單機雙打game都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞