「我是中國人」概念 林鄭:幼兒起培養

72 回覆
3 Like 58 Dislike
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/1840310/%E3%80%8C%E6%88%91%E6%98%AF%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E4%BA%BA%E3%80%8D%E6%A6%82%E5%BF%B5%20%E6%9E%97%E9%84%AD%EF%BC%9A%E5%B9%BC%E5%85%92%E8%B5%B7%E5%9F%B9%E9%A4%8A

林鄭月娥強調港府要做好教育,杜絕港獨侵害少年兒童。(新華社資料圖片)

新政府即將上場,候任特首林鄭月娥接受中央媒體訪問時表示,大部分港人都不認為港獨是可考慮的方案,政府未來會對所有港獨行為嚴格執法,又指要讓孩子有國民身份認同,在幼兒階段就培養「我是中國人」的概念,初中則要將中史納入必修科目。

林鄭月娥接受新華社等中央媒體訪問時表示,接到中央任命書時感到任重道遠,又指一國兩制的初心和原意包含香港是國家不可分離的一部分,強調所有港獨行為都違反本地法律,未來會嚴格執法。

痴撚線

叫佢陷家愛國先啦
冚家英國人教人做中國人
香港人未代
但自己個仔就係英國培養

呢個女人真係好恐怖
上代種既因 果由下一代受
不如以後所有新生嬰兒都要係手臂熨我是中國人

係腳到刺還我香港

左腳清右腳明

係腳到刺還我香港

左腳清右腳明

重陽
未代香港人
新移民表示支持
中港血濃於水 中國應好好相處
但自己個仔就係英國培養

老公都係
但自己個仔就係英國培養

老公都係

符合中國國情,有BC,愛中國
但自己個仔就係英國培養

老公都係

又話無可能,但又話唔比佢侵害?

咁姐係有可能?
如果日後香港變哂8成都係大陸人會點 , 香港個金融市場咩柒都係假數
如果日後香港變哂8成都係大陸人會點 , 香港個金融市場咩柒都係假數

係香港叫雞要坐15日
而家都已經好恐怖
話說考緊DSE嗰一代,問佢哋來自邊度,佢哋答China
大部分90撚都會答Hong Kong
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞