26 有咩300-500cc,油耗低,保養平選擇?

71 回覆
1 Like 7 Dislike
fairing 車太單薄唔好睇
太輕都唔係好事
重要上3號400好基本
190 太細冇力好正常

記住落腳前車要先企直
推車要永遠側向自己大肶
咁就幾重既車都唔易跌

習慣車重後快d 換走佢
Z400算係300~400CC街車入面性價比最高,除左對倒fork之外咩都俾齊哂你,不過我而家揸都講緊22KM/L

我都係190升級上黎,190真係一部新手好車,零件維修平到你唔信,外形又好睇,唯一缺憾就係佢得190

如果樓主好堅持單缸嘅話,買架二手CB300R好過啦
我SV都做到最少23Km/L
爆發力好似唔錯
22KM/L......市區車喎
唔知我自己有冇計錯數
不過呢架車新車落地都係25km/L
我又裝左尾箱入面又一堆野咁都應該唔會差太遠
搭單問有無入門爬雞可推薦
300cc以上
Cb300r 啦 2022新小改款 6-7月可以訂車 舊款5皮有找 新款應該貴幾千
慳油買羊囉 我揸xmax吐公去東涌
40KM/L
ktm細cc係屎
勁撚柒鳩閪多野壞
MT03, 唯一選擇,除左代理仆街之外。
零件齊,保養平,改裝多野玩,操控性好都係呢個cc 裡面最好果部。

Suzuki 車架唔知咩事車架特別脆弱,年終聽過2,3 單新車落地一年斷架,唔驚既咪Z400 囉。

話KTM 果啲,唔好玩鳩樓主啦
打漏左,係kawa 既z400
又開依啲月經post
6-7月咁遲
其實本身就係等緊佢,但諗諗吓又想z400,價錢差唔多
泰力?
諗乜 夠財力就有大買大
依個cc都好難高油耗啦
Forza 350
個撚個講棍波

代步一撚定係羊 擺野有 力你要咁撚好把撚?
咪又係燈位見
最多7毫子1公里 保養單缸都平
你七萬八萬買架垃圾 又唔撚係真啡鈴
咁點解唔七萬買羊代步要乜都有仲要舒服?
電單車型字行先,要買羊都買v記

不過其實super cub都靚,不過上唔到高速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞