【LIVE】陳茂波就消費券派發見記者

563 回覆
11 Like 23 Dislike
On撚鳩 依家仲諗啲錢要流入市場
知唔知幾多人冇工開手停口停 等緊錢救命啊屌你老母
消費劵交唔交撚到租?買個日用品都要綁手綁腳

更唔好講啲店舖唔開冇得賺消費劵 最後正係益到少數商人
八達通上限係幾錢 咁我入面本身有錢咁點
點解唔一次過5千 係要留1千咁on9
八達通號碼更改可以上網填form改,已改
政府梗係第一時間諗點樣利益輸送
點會諗蟻民有冇錢交租交水電
連登真係好關心消費劵

我只關心退稅,免稅額同退差餉,竟然無人討論。
TNG早一個星期出通知提你搞Setting嫁啦
根本一早搞好就唔洗再頭1,2日入去飲咖啡 直接可以用
你自己唔搞唔理 呢D就明顯用家問題啦
加碼
8仔 Ali we 咩都唔洗做
八達通唔係上限3000?
好多學校已經放左暑假
一早搞掂就冇問題
D人係要當日先搞
結果排隊係咁屌Tap&Go廢
想問下個個特定識別碼邊到搵到?要改用其他支那寶account收錢 個app又唔show出嚟又唔同我講邊到可以申請新嘅特定識別碼
下 咁咪蝕五舊 即係3000 係上限 張卡要清零左佢先?
去了英國手足應有方法拿幫補下
唔駛
當原本200,甘增值就變加2800,
你買左1蚊,得2999都可以加1蚊
apple wallet 刪左tng張消費卷master
唔知佢幾時再開放返俾人加
勁撚on9 邊有人會特登keep返
我老豆換咗手機冇Q晒啦成年前嘅嘢
換咗綠悠卡cut能咗張八仔 而家唔知點搞
政府做嘢真係食開屎
根本link落去電話no只係靠keep SMS去run嘅system就係弱智
正常人唔會backup SMS
個on9參考編號根本唔應該拎嚟做任何嘢 最多拎嚟查詢 屌你老母 on99
你都唔飲咖啡,咁5% 都正常。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞