想找一套以前無線嘅機械人卡通片

553 回覆
16 Like 98 Dislike
細個完全唔知呢三個字點解…到而家先知道係咁寫
淨係記得機械人畫得好靚,啲人覺得好柒
定係睇重播呀?
重播另一種玩法啦
對唔住🧎‍♀️,7左
我想搭單問一套,係調返轉係有隻類似史萊姆嘅嘢企喺主角膊頭,要入銀仔落隻史萊姆度變身🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
Ng騎士..,....

金色機械人
咁睇得起我咁後生
呢套都係找回童年動畫常客
NG騎士
人設各花入各眼, 女主角我覺得OK嘅

須佐尊最終型態係打八頭大蛇時金色係最靚,
OVA紅色就真係麻麻,最後麥格池仲洗白埋
是旦一件實中啦?

NG騎士同VS騎士又係經典嚟

但VS騎士電視版實在太狠, 超絕BAD END
漫畫至少仲有啲啲救贖
我無印象劇情
淨係記得入錢call 馬,奸角就火事場力super mode
套野既中文名呢 就係新宇宙飛龍
日文個名就叫ガイキング LEGEND OF DAIKU-MARYU
ガイキング即係主角揸個部機械人 中文即係凱獸王
而DAIKU-MARYU呢 中文係大空魔龍 而大空魔龍就係架大機個名
Have Any Problem?
NG騎士二代目故事嚟, 成套由頭到尾都開心嘅
佢個仔第三代VS騎士就慘, 要犠牲一大堆野去完結個勇者詛咒循環
呢兩套係咩嚟
BTW 如果唔介意BILIBILI嘅話
可以重溫下NG騎士
https://www.bilibili.com/video/av21576419/

VS就算了, 睇完真係好心UP...
最黃金係得黃金勇者
同勇者王
搭單問 都係以前cctvb播 我估應該係2000-2010年嘅
主角好似係用回力鏢 開頭係2-blade 後尾好似升級變咗3-blade
依稀記得奸角嗰邊有"混沌"呢個字 細個第一次接觸呢個字就係來自呢套嘢

大家有無頭緒google揾"tvb 動畫 回力鏢"會出套"新仙魔大戰"但睇落唔係好啱feel
徽章戰士
真係幾犀利
微星小超人?
勇者警察(or刑警)
呢個post幫唔幫到佢就唔知 但就幫到自己回憶返禁多套經典
想搵返一隻黑色機械人
心口係隻獅子
兩隻手同兩隻腳都有類似車肽䕶甲
唔係主角機黎

Thanks
電童??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞