Coffee咁樣算唔算賣流野?

231 回覆
997 Like 39 Dislike
美國食品藥物管理局原來出左篇文叫人唔好用一隻叫FlowFlex既快速測試

話佢地未經 authorized, cleared, or approved
[醬油]: https://content.govdelivery.com/accounts/USFDA/bulletins/30ce7d1

呢篇就話呢隻"have small amount of toxic chemical"(sodium azide)
[醬油]: https://www.wxyz.com/news/some-rapid-covid-19-test-kits-have-small-amount-of-toxic-chemical-poison-center-says

但重點係呢隻test kit香港仲有賣
仲要搵左COFFEE代言

今次COFFEE算唔算中左伏賣伏野?
入面仲話
"得知Flowflex已經有美國FDA EUA 英國及新加坡等地認證"
咁又算唔算係昆尻人
明明冇美國佬認證話自己都真係幾仆街
條友都唔慌係咩好人啦呃啲無知港女
好正面呀好勵志呀
推到佢仆街

香港政府認證之一就得啦
理撚得班美國佬點講
想睇佢仆街好耐
推下先
呢度香港定美國呀Ching
How much
信政府多過信美帝?
你睇下而家出面搞成點
100 可以過夜?
你依家係美國咩?
啲檢測棒都係為交功課啫
你估真係為防疫咩
無bb咪繼續返工 中咗咪中咗囉
300太貴
200?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞