彩虹社 vtuber 討論區(18)

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
不過我感覺Mysta應該會仲多人鍾意
佢好無辜
得佢一個講其他嘢
其實冇顯示到時間
可能過左一陣個話題冇人繼續講 之後mysta走出黎開新話題
應該要班liver要有兩部電腦,一部係乾淨嘅淨係可黎直播用,就唔會有咁多野發生。
佢地揾咁多買多部好閒
https://www.youtube.com/watch?v=ga9XI37e0hg
【#神田笑一新衣装】誕生日&お披露目!告知もあります!【にじさんじ】
其實佢精神咁唔健康,點解仲會想做呢行
有冇諗過係精神唔健康先會做呢行
好多vtuber都係社恐黎
就算係直播用嘅電腦都好難唔down個dc落嚟 始終聯動要用到
學好OBS避免直播事故應該實際啲
而家有參加討論呢班會唔會比人燒到畢業
老實講啲同事可能得閒都會講下其他公司壞話啦(雖然主觀我覺得佢哋講緊事實)
不過最慘係做呢行要做聖人 好多觀眾係玻璃心
抑鬱斷唔到尾,咁岩發作
係喎 佢地要用discord 連住
冇可能
男個幾個印緊銀錢,en女又講真唔係太多人睇
睇佢4chan 佢嘅意思係holo冇左shu support佢地,佢地走寶咁解

唔係笑䳑holo D技術唔好(雖然又真係差D)
而家係咪炎上緊
council唔掂就d人一路都講緊
其實要發生既都會發生十幾年直播經驗既steamer都試過直播流出dc
真係睇你幾時唔好彩/唔小心
班台仔譯到咁
唔怕炎上
係怕違反NDA俾公司照肺
唔係個個咁好搵有d人連雙mon都未必有
而且未必個個認為自己有需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞