[D4] 抗俄衛國36:WINTER ON FIRE / 漫長夜 晚星若可不休 問人怎麼卻不會永久

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
係德國嗰啲狗國跪係到奶俄佬啲能源資源,雖然唔知做咩而家都強硬返
真係有咁勁既太陽風暴可以癱瘓starlink
地面應該都會直接收皮
冇乜分別
小國
你講軍力定面積呀?
頂到未來40小時會唔會好啲
不過頂到的話白卡佬可能更癲
德國當年就係後勤唔得放生左英法聯軍
其實好複雜
下面呢個係 2010 烏總統大選嘅選票分布

紅係親俄 藍係親西方

烏東同克里米亞
親俄比例真係高啲
你話佢係普京文宣嘅結果都好
地理上靠近俄羅斯嘅人相對親俄都係好合理
關鍵係爆完spacex可以即刻再射 每次幾十粒一轉
Musk 仔會送舊野過去?定好似德國咁要人自取
抵撚死啦
除非美國佬諗到點隔個海都送到合乎成本效益嘅能源過去 如果唔係歐洲都係繼續會同俄買
閃電完唔駛佔領?
呢啲咁既政治矛盾真係好難搞
你講面積咪面積
其實好明顯普京根本唔夠北約打
https://lih.kg/2904486

錫身嘅歐洲大國,我講緊喺北約入面有主導權嘅大國,特別係德國呢啲勝利球迷,見烏克蘭好似真係頂得住,先再送導彈畀烏克蘭

係啊暫時死咗3500隻蛾狗vs死咗~200個烏克蘭人,戰績好似幾好

但係有冇諗過如果北約一早肯畀烏克蘭加入,就可以避免呢200條人命嘅傷亡?
有冇諗過如果德國幾年前有畀侵侵屌醒、唔好畀俄羅斯揸住個天然氣春袋,就可以避免呢200條人命嘅傷亡?
有冇如果冇馬克龍呢類張柏倫,就可以避免呢200條人命嘅傷亡?

利申:
普京固然係甲級戰犯
好應該畀人送上斷頭台處死
但係北約一直以嚟採取嘅綏靖態度,都要為今次開火負上部分責任

慶幸佢哋最後都有提供先進武器,算得上亡羊補牢
Tonga佢一月話送結果哩幾日先到貨
算啦咪期待咁多啦
當你識台仔fd
問佢地軍訓係點之後
你就會明
等美帝啦 冇其他嫁啦
廢就肯定廢㗎啦而家局面
俄軍一樣要有大量部隊防北約
所以無可能調晒烏前線
應該有私人渠道
而家剩係打個烏克蘭
本來諗住出3成力都輕鬆打贏,點知依家焦頭爛額,冇左閃電戰優勢,已經係柒啦
有得要緊係要
趕啲蛾走啫到時
CLS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞