咁都唔計手球?

168 回覆
56 Like 7 Dislike
好想睇之後會點解釋

英超啲球證真係全部痴撚柒線
好明顯係手球
唔係,無講過話入波先要睇越位

var係只會介入三樣野
1. 入球
2. 12碼
3. 紅牌

只要係呢三樣野發生前有越位,就可以推翻,唔只入波。例如有球單刀比人踢跌球證比左紅牌,如果睇var係越位在先,紅牌都會推翻
唔係入波睇var 唔包睇越位,
旁證個吓冇吹就冇
個var 只可以睇有冇手球
唔係,無講過話入波先要睇越位

var係只會介入三樣野
1. 入球
2. 12碼
3. 紅牌

只要係呢三樣野發生前有越位,就可以推翻,唔只入波。例如有球單刀比人踢跌球證比左紅牌,如果睇var係越位在先,紅牌都會推翻

球例係咁寫
但印象中今季有一場好似prove左越位都照紅
成班受迫害30年既猁狗癲晒
要睇個紅牌係嚴重犯規性質定純粹破壞入球機會,學樓上話齋唔通越左位殺人都得咩,如果危險動作比紅波,其實個波係唔係play on緊都可以紅
蓄意傷人嚴重傷人嗰啲即使對方犯規在先/非比賽中都要判罰
- Everton Football Club's penalty claim?

🎙️Pep Guardiola: "It was offside. There was VAR and the action was offside. I didn't see the image."
英格蘭超級手球聯賽
其實咁嬲做乜
自從阿仙奴果場都睇得出內定左曼城拎冠
有呢d判決唔意外啦

拎左著數曼城球迷就唔好咁多口水啦
每隊波都有黑人同被黑嘅時候
下次曼城比人黑果陣唔好出黎吠就得啦
你都似好嬲
隊隊都黑過人㗎啦 咪又照出黎吠
你睇吓你自己個名
我地利記人都敢殺
就咁睇應該要計手球啦
直接比個冠軍鏝算啦

未超越到佢
幾個角度都係手球點唔肯定法
你話越位都冇咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞