究竟普京既目的係乜?

91 回覆
24 Like 26 Dislike
咁無緩沖,咪長期畀NATO食住囉
如果唔想畀NATO 食住就真係打架咋喎
打就真係核戰架啦喎
你搞錯咗個先後次序
話俾你知, 普京今次出兵係要打抵烏克蘭的deep state政府, 而烏克蘭的deep state政府背後索羅斯、奧巴馬、聯合國、北約、中央情報局.

但普遍全世界人都唔知背後的真相....所以都係配合番
主旋律一句 Hong Kong Stand with Ukraine

P.S 預左會有負評
只能說收唔到科啦 我哋呢代人準備見證歷史啦
佢可能比佢D蠶臣水鳩左佢去
食住係咩意思,比人入侵?
鳩up 到俾傻仔當真
下個打立陶宛
winter on fire前 烏政府親俄
但係俄自己實力唔掂 畀唔到甜頭烏 烏人就反 想轉陣營
親俄會發達 邊會有人想反俄 仲要冒戰事風險
點解個個小國都入Nato 又唔見Nato啲小國入俄羅斯陣營

俄羅斯自己媾唔掂條女 諗住用武力屈服人ok 無話唔得 不過名不正言不順
但係想用防Nato"擴張" justify自己嘅戰爭行為 就好過份
如果從另一個角度睇 係因為美國同烏克蘭就北約問題接觸 驚動左俄羅斯神經 一開始停戰嗰陣講到明北約係唔會再向東擴展任何一步 而如果烏克蘭加入左北約 他日同歐洲有任何衝突嘅時候 就大大個海港同炸彈擺咗喺隔離 到時會勁不利 俾人夾住搶資源 型成包圍網 所以今次佢冇得唔打
有絕症
零之鎮魂曲
說話唔係咁講 你俾人霸左個海灣 做嘢已經唔方便好多 同埋唔係次次打核彈 一個唔小心成為千古罪人
霸左個海灣?烏好似獨立國家黎,就算佢加唔加入北約,如果個海灣係烏既,俄有權插手?
點會食油
都飛唔起
都唔出奇,而家連俄狗高官都出聲反對出兵
可能老左臨死前想留名
佢自己想打下 永續皇帝機會大d啊話

(雖然本身已經係)
林鄭喺邊
復興共產世界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞